Column web
Image default
Computers / Internet / Searching

Het vermijden van fraude tijdens online winkelen

Via het internet is het erg makkelijk en simpel om een online winkel te bezoeken. Zo kun je het aanbod bekijken, een paar producten toevoegen aan de winkelwagen en klikken om een aankoop te doen. Omdat dit zo makkelijk gaat, brengt het ook uitdagingen met zich mee. Bij het online shoppen is een van de grootste problemen de beveiliging. Drie jaar terug waren er bijvoorbeeld als meer dan duizend kopers die een melding van online shopping fraude maakte. Dit was wel in een ander land. Ruim zestig procent van de gevallen had een groot financieel verlies. Om dit soort gevallen tegen te gaan wordt er steeds meer gebruik gemaakt van IT-security.

 

Actualiteit

Het internet wordt dagelijks gebuikt voor verschillende zaken. Voorbeelden zijn zaken doen, roddelen en consumeren. Gebruikers kunnen niet stoppen met online aankopen en verkopen te doen. Ondanks dat er een risico is om opgelicht te worden. Dit gebeurt dan door bedriegers die snel rijk willen worden. Wij gebruikers kunnen wel veel doen qua preventie. We kunnen voorkomen dat ons geld, maar ook onze eigendommen worden gestolen. Deze blog bevat één handige tip om slim online te shoppen. De tips zijn ingedeeld in twee soorten: preventietips en tips voor na het incident. De preventietips helpen het voorkomen dat je slachtoffer wordt van fraude tijdens het online winkelen, terwijl de andere tips ervoor zorgen dat je weet wat er te doen staat nadat je bent opgelicht.

 

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is erg belangrijk. Is de website dit wel? Je doet liever geen zaken met onbetrouwbare websites. Dit zijn sites waar er een groot aantal hackers en cybercriminelen actief zijn. Of er worden valse producten verkocht en gebruikers opgelicht. Wat je beter kunt doen is gebruik maken van betrouwbare sites. Hoe weet je of een site betrouwbaar is?

 

Het is te controleren. Voordat je iets online gaat aanschaffen, doe je een backgroundcheck. Je kunt de website opzoeken op Google. Zo kun je kijken of andere kopers de site hebben gebruikt en kun je hun feedback inzien. Er bestaan een aantal klantbeoordelingssites. Sommige sites hebben ook een keurmerk. Neem de volgende vragen mee in je research:

Zijn er andere mensen die aankopen doen op de site, hoe was de ervaring van deze mensen tot nu toe & hebben zij een goede of slechte ervaring? Mocht je nog steeds twijfels hebben, kun je gebruik maken van Security management.

http://rootsec.nl

Gerelateerde artikelen

Grootformaat printers met kwaliteit!

Koop- en gebruiktips

Welke smaak van shisha tabak kiezen?