Column web
Image default
Computers / Internet / Searching

Nederland; het land van de getalenteerde djays

Ons kleine kikkerlandje kent veel artiesten. Dit zijn artiesten met verschillende leeftijden, muziekstijlen en soorten fans. In dit artikel staan een aantal bijzondere djays uit Nederland.

 

Tiësto

Tiësto zijn echte naam is Tijs Verwest. Tiësto is de dj die de Hollandse School op de kaart zette eind jaren negentig. De djay zocht hiervoor al langere tijd naar zijn eigen stijl. Hij vond dit in trance. Tiësto werd al snel een begrip op grote feesten, maar de doorbraak naar een groot publiek vond plaats met de single “Flight 643”. Het jaar daarop werd hij voor het eerst uitgeroepen tot beste DJ ter wereld. Hij zal het kampioenschap drie keer op rij winnen en is sindsdien nooit meer uit de top tien verdwenen. In 2004 werd hij de eerste DJ die optrad tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Een tijdlang leek Tiësto’s carrière over zijn hoogtepunt heen te zijn, maar door de opkomst van EDM in de Verenigde Staten werd hij daar als superster herboren. Sinds 2013 staat hij dankzij een genereus contract al heel lang in contact met de Hakka Super Club in Las Vegas. Hierdoor kon Tiësto in 2013 voor het eerst een plaats in Quote 500 innemen. Je kunt genieten van Tiësto zijn hits via radioguide.

 

Martin Garrix

Op 20-jarige leeftijd werd Martijn Gerard Garritsen door DJ Magazine uitgeroepen tot ’s werelds beste DJ. Zijn artiestennaam is Martin Garrix. Op 21-jarige leeftijd werd hij opnieuw tot ’s werelds beste DJ gekozen. Martijn zijn carrière begon op zijn zestiende. In 2013 betekende “Animals” een grote doorbraak voor hem, en dit nummer bereikte zelfs de eerste plaats in de Britse hitlijsten. Sindsdien is zijn bekendheid gegroeid. Hij scoorde achtereenvolgens en is een van de best betaalde dj’s ter wereld. Martin Garrix zijn muziek kun je regelmatig via de radio luisteren.

http://radioguide.fm