Column web
Image default
Computers / Internet / Searching

Verkoop uw woning snel en voordelig

Een woning verkopen is een grote stap in het leven. Zeker de eerste keer kan dit erg spannend zijn. Er zal veel op je af komen en er zullen doorslaggevende keuzes moeten worden gemaakt. Hierdoor is het prettig vooraf te weten welke handelingen er plaats zullen vinden bij de verkoop van een woning.

In dit artikel staat een korte beschrijving van het verloop van de verkoop. Na het lezen zul je gegarandeerd weten hoe de verkoop van een woning in zijn werk zal gaan en kun jij een woning snel verkopen.

Fases van de verkoop

Het verkopen van een woning zal in drie fases verlopen: de voorbereiding, de verkoop en de overdracht.

De voorbereiding begint zodra de bewoner beslist de woning te koop te zetten. Hierbij zullen vooraf enkele handelingen plaatsvinden om het huis verkoopklaar te maken.

Uiteraard zal er een vraagprijs bepaald moeten worden. De prijs is van grote invloed op de hoeveelheid bezichtigingen en bieders. Een te hoge prijs zal negatief uitpakken, maar een te lage prijs ook. Hierbij is het dus belangrijk de juiste kennis paraat te hebben.

Verder is het belangrijk de woning verkoopklaar te maken. Het is hierbij belangrijk te weten waar potentiële kopers op letten. Kleine beschadigingen kunnen grote invloed hebben op de verkoopprijs. Zorg daarom goed dat de woning zorgvuldig is nagekeken.

Vervolgens zal er promotie moeten plaatsvinden. Door het plaatsen van een verkoopbord, het maken van brochures en foto’s en het plaatsen van advertenties stel je mensen op de hoogte van de verkoop van de woning. Geïnteresseerden zullen hierdoor contact opnemen.

Makelaar aan huis

Om bovenstaande handelingen succesvol uit te voeren, is veel kennis vereist. Ruim 95% van de verkopers lijkt niet aan deze kennis te voldoen, aangezien zij een makelaar inhuren. Een makelaar kan jou op elk gebied van de verkoop helpen en zorgen voor een prettig verloop. Echter hangt er een behoorlijk prijskaartje aan het inhuren van een makelaar.

Kostenbesparend

Om onnodige kosten te besparen, kan een verkoper er ook voor kiezen de verkoop plaats te laten vinden zonder makelaar. Om de verkoop gemakkelijker te laten verlopen, is het mogelijk de woning te verkopen aan Koen en Marlous, investeerders in vastgoed. Na een kennismakingsgesprek en bezichtiging zal er een bod aangeboden worden. Zodra de verkoper akkoord gaat met het passende bod zal de woning direct verkocht zijn aan Koen en Marlous. Hierdoor zullen makelaarskosten worden bespaard en is je eigen woning verkopen gemakkelijker dan ooit.

http://zelfwoonhuisverkopen.nl

Gerelateerde artikelen

Haal groen in huis met Fleur Direct

SAM Design uw webdesign in Amsterdam

Verschillende pompen