Column web
Image default
Computers / Internet / Searching

Automatisering in tien jaar

Sinds het begin van de eeuw, zijn onderzoekers en wetenschappers druk bezig om technologie te verbeteren. Dit moet het leven makkelijk maken en er voor zorgen dat mensen minder werkdruk voelen, en minder last krijgen mentaal en fysiek. De verbetering in de technologie is zeker wel te zien. Kijk maar naar bijvoorbeeld koelkasten. Tegenwoordig hebben veel kasten een hele elektronische display. Nog een voorbeeld zijn de spelcomputers. Hoe de spellen vroeger zichtbaar waren op een klein zwart en wit pixel beeldscherm, zijn er nu 4k beelden en consoles die grote spellen runnen die lijken op het echte leven bijna, alleen dan vaak zelfs nog mooier. Ook de opkomst van zelfscankassa’s zijn er. Over tien jaar, zal er waarschijnlijk veel veranderd zijn.

Zo zal het virtual riuality aspect erg verbeterd zijn, op een manier dat het bijna op echte leven lijkt. Bijna alle spellen zullen hier op runnen; als je altijd al een zwaardvechter had willen zijn, kan dit eindelijk door de virtual reality. Beelden worden zelfs nog scherper, zo scherp dat het voelt alsof je wordt meegetrokken in de wereld van de televisie. Ook zijn alle koptelefoons draadloos, en de telefoons zullen geen knoppen meer hebben, maar gewoon een groot scherm.

Ook in winkels en bedrijven gaat de technologie niet achterblijven. In winkels zijn er waarschijnlijk alleen maar vakkenvullers te vinden; de kassa’s zijn allemaal geautomatiseerd. Ook zullen machines de logistiek bijhouden, en niet de mensen zelf. Een digitale receptie wordt de norm met behulp van digitale receptie software, waardoor veel bedrijven kosten besparen aan personeel.

Werk dat nu nog met de handen wordt gedaan, wordt volledig overgenomen door robots over tien jaar. Zelfs in ziekenhuizen worden robots ingezet om allemaal testjes te runnen en eten en drinken te bedienen. Of dit banen in gaat nemen? Niet echt, aangezien er toch altijd iemand moet zijn die moet controleren of alles goed gaat.

 

http://economy.nl