Column web
Image default
Bedrijven

Huis ontwerpen 2021

Kleuren van de natuur

Basiskleuren kunnen zorgen voor een natuurlijke en rustige omgeving. Denk aan diverse kleuren zoals wit, beige, bruin- en groentinten. Door deze kleuren te gebruiken in je huis, zul je zien dat dit al direct een hele andere uitstraling heeft. Met name geeft deze uitstraling vooral rust. Ook kun je muurkleuren combineren zolang je wel gebruikt maakt van de basiskleuren, die mooi in elkaar overlopen en voor bijna geen contrast zorgen. Contrasterende kleurcombinaties komen niet vaak voor bij minimalistische interieurs doordat deze kleurencombinatie kleuren gebruikt die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel.

Interieur & planten

De botanische trend staat bekend voor de vele soorten planten die in het interieur toegevoegd worden. Botanisch betekent namelijk ‘alles wat betrekking heeft op plantkunde’. Vaak worden planten gebruikt om een buitensfeer binnenshuis te creëren. Om niet te zorgen voor te veel contrast worden de kleuren herhaald in diverse accessoires zoals kandelaars, kussens en kaarsen. Zo kun je je eigen huis ontwerpen, helemaal naar je eigen wensen.

Eenvoud bij een huis ontwerpen

Door kim Kardashian is de populariteit naar minimalistische interieurs snel gegroeid, diverse influencers staan bekend voor hun minimalistische interieur. Deze trend zal in 2021 voortzetten, het draait hierbij om het creëren van een rustgevend interieur. Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke producten zoals hout, riet, bamboe, leer en zijde. Ook wordt er alleen zachte verlichting gebruikt voor een warme uitstraling. Je ook met je eigen producten een minimalistische look creëren, je kunt dan gebruik maken van zowel moderne als vintage producten, maar kies wel een bepaalde stijl. Daarnaast is het belangrijk dat je zoveel mogelijk kleine accessoires probeert te vermijden, dit kan snel een rommelige uitstraling geven.

Fluweel groen

Een andere trend is velvet, dit staat ook bekend als fluweel. Fluweel wordt geweven en het is van oorsprong een zachte, fijne en glanzende stof. Vroeger werd deze stof gebruikt voor dure kleding en meubilair. De techniek waarop deze stof geweven is afkomstig vanuit Azië. Deze techniek werd door de Europeanen overgenomen en was populair in steden zoals Lucca, Florence, Venetië en Genua. Deze stof heeft een zachte en warme uitstraling. Deze uitstraling gaat vaak gecombineerd met een romantisch gevoel.

 

https://www.ihcarchitects.com/huis-ontwerpen/