Column web
Image default
Computers / Internet / Searching

Drie leuke weetjes over bepaalde dieren

Drie leuke weetjes over bepaalde dieren

Tijdens het tv kijken, radio luisteren,of tijdschriften kom je ongetwijfeld  geregeld nieuwe leerzame informatie over bepaalde onderwerpen tegen. In de meeste gevallen gaat het over de natuur, de mens, filosofie en bijvoorbeeld de geschiedenis van een land. Opvallend is dat de informatie die men heeft beste bijblijft over dieren gaat. Wat waren de grappigste en raarste weetjes die het afgelopen jaar viraal zijn gegaan?

Eet smakelijk

Honing: het is lekker voor op de pannenkoek of voor bijvoorbeeld in een lekker kopje thee. Maar heb je er ooit bij stilgestaan waar honing echt vandaan komt? Waarschijnlijk weet je tot nu alleen dat het van de bij komt. Of wist je al dat honing eigenlijk in principe gewoon bijenkots is? Heerlijk!

 

Tweeslachtigheid

Om kinderen op de wereld te brengen heb je een man en vrouw nodig. Dat werkt ook zo in het dierenrijk. Tenminste, bij de meeste dieren dan. Bij slakken zit dat namelijk anders. Een slak is een hermafrodiet. Dat houdt in dat er geen onderscheid gemaakt kan worden tussen het mannetje en vrouwtje. Een slak is namelijk in staat om zowel zaad als eitjes te produceren. Daardoor kan een slak zichzelf bevruchten.

 

Nieuwe welpjes

Soms zullen we het leven van dieren nooit begrijpen en misschien is dat bij dit rare feitje maar beter ook. Wist je dat leeuwinnen het aantrekkelijk vinden als een leeuw haar welpjes samen met hun vader vermoord?  Dat is voor haar namelijk een teken dat zij had gekozen voor een zwakke leeuw. De leeuw die het dan is gelukt om de troep over te nemen wordt dan de nieuwe vader van haar toekomstige welpjes. Tenminste, als er niet weer een nieuwe leeuw van plan  is de boel de vermoorden..

Radio luisteren via internet, tv kijken en tijdschriften lezen zijn de beste manieren om je kennis te vergroten. Maar soms kom je weetjes tegen die je niet echt had zien aankomen. 

http://www.radio-luisteren.nl/