Column web
Image default
Bedrijven

Drinkwater in Nederland

In Nederland hebben wij de luxe positie dat we het water uit de kraan gewoon kunnen drinken, in andere landen is dit meestal niet zo. In Nederland gebruikt een persoon gemiddeld 52.000 liter water per jaar. In ons drinkwater zit kalk, dit is redelijk goed voor je wanneer dit niet te veel is. Iedereen Mensen krijgen kalk binnen door het gebruik van kraanwater. Dit door bijvoorbeeld een glas water, thee of koffie te drinken. In alle regio’s is Nederland verschilt het kalk gehalte in het drink water. Om het kalkgehalte te minderen gebruiken mensen een waterontharder magneet.

 

Kalkwater, hardwater

Kalkwater wordt ook wel hard water genoemd in Nederland. De hoeveelheid kalk in het water bepaald of het water zacht (weinig kalk) of hard is (veel kalk). Kalk zit vaak in ons drinkwater. Doordat het water tientallen jaren door de bodem naar beneden zakt neemt het onderweg mineralen met zich mee. Een van deze mineralen is calcium, ook wel kalk genoemd. Daarom nemen mensen een waterontharder als er in hun regio veel kalk in het water zit.

 

Wat zijn de nadelen van kalk?

Kalk is goed voor onze botten, maar teveel kalk in water is niet goed voor de mens. Zo kan water waar veel kalk in zit slecht zijn voor je huid. Er kan door het drinken van kalk veel jeuk ontstaan en je huid kan gevoelig en droog worden. Verder is kalk water ook slecht voor je haar. Je haar kan sneller breken en de glans kan uit je haar gaan. Daarom is het beter om te douchen met onthard water, het water kun je ontharden met een waterontharder. Door de verschillende nadelige gevolgen kiezen mensen er daarom vaak voor om kalk uit het water te filteren.

https://www.tx5000waterontharder.nl/waterontharder-magneet/

Gerelateerde artikelen

LED verlichting online bestellen

Samenwerken met een SEO specialist

Crypto currency begint weer populair te worden