Column web
Image default
Bedrijven

Een gemeente met een visie

Heb jij goede ideeën, maar weet je niet hoe je deze moet overbrengen naar anderen? Maak dan gebruik van je omgeving en deel de ideeën met hen. Om mensen over te kunnen halen om jouw visie te volgen  dien je namelijk te beschikken over een aantal hoogwaardige communicatieve vaardigheden. Veel mensen beschikken hier niet over en kunnen daardoor hun ideeën niet verder overbrengen. Zonde, want hier kunnen goede ideeën bij zitten die veel toegevoegde waarde kunnen opleveren.

 

Deel een visie met anderen

Als je wilt dat je omgevingsvisie werkelijkheid wordt, dien je rekening te houden met een duidelijke uitleg en een juist aanpak. Dit begint bij het informeren van anderen over je bepaalde visie en de manier hoe jij dit voor je ziet. Geef ook altijd aan wat de precieze termijn van een bepaalde visie is en waar het toepassing op heeft. Zo komt de gemeente er makkelijker achter wat je precies bedoelt en kunnen zij beter hulp aanbieden om de visie om te zetten in daden en plannen.

Het helpen van de gemeente is belangrijk voor participatie van inwoners

De gemeente wilt ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn of haar plek voelt en dus thuis voelt. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om af te weten van meningen afkomstig van inwoners en deze duidelijk te laten blijken. Je visie delen met de gemeente zal ervoor zorgen dat zij dit in kaart kunnen brengen, overleggen en misschien zelfs uitvoeren. Om de visie werkelijkheid te laten worden is het belangrijk om genoeg participatie te krijgen van inwoners en deze met elkaar te delen. De gemeente kan een grote rol spelen om dit uiteindelijk te realiseren. Participatie is een belangrijk iets hierbij en dit kan alleen worden behaald door dit over te laten aan een instantie of organisatie die veel macht kan uitoefenen.