Column web
Image default
Woning en Tuin

Foto mogelijkheden voor op de wanden in je huis

Iedereen wil wel foto’s in zijn huis, maar dit kan niet altijd op een kastje of op een plank. Daarom is je foto’s ophangen in de vorm van foto wanddecoratie de perfecte oplossing. Nu zul je misschien wel denken, hoe hang je zo’n foto nou op, welke opties zijn er in materiaal, welke kleurcombinaties zijn mooi of misschien zat je wel te twijfelen over de vorm van de foto wanddecoratie.

Foto’s ophangen

Als je een foto wilt ophangen aan de muur dan wil je liever de muur erachter niet verpesten. Om deze reden gebruik je liever geen lijm of dubbelzijdig plakband. Ook wil je dat de foto goed stevig aan de muur bevestigd is zodat die er niet de heel tijd afvalt. Ook moet je letten op het type muur waaraan je de foto wanddecoratie wilt bevestigen. Met tegels gebruik je ander technieken dan met hout of met bakstenen. Voor een wat meer speelse sfeer wordt er meestal een touw of een fotohanger gebruikt, maar hieraan hangen echter wel alleen kleine lichte foto’s. Als je wat grotere, zwaardere foto’s wilt ophangen zijn zelfklevende haken of magnetische ophangsystemen geschikter.

foto wanddecoratie

Opties in materiaal

Foto’s kunnen op enorm veel manieren gepresenteerd worden. Verschillende materialen zijn bijvoorbeeld acrylglas, canvas, dibon, forex, fotopapier, hout, metaal, plexiglas en Xpozer. Natuurlijk zijn er nog vele andere materialen waarop een foto wanddecoratie kan worden geplaatst, dit zijn enkele voorbeelden. De uiteindelijke keuze in materiaal hangt natuurlijk af van eigen voorkeuren en de stijl die al in de kamer aanwezig is.

Kleurcombinaties

Kleurcombinaties kunnen een kamer echt een bepaalde sfeer geven, als je om je heen kijkt dan zie je hoogstwaarschijnlijk vele verschillende kleurcombinaties. De ene kleurcombinatie werkt echter beter dan de ander. Enkele kleuren stralen over het algemeen ook een bepaalde indruk uit. Blauw wordt bijvoorbeeld gezien als een zakelijke, professionele en kalme kleur gezien. Elke kleur heeft zo zijn eigen uitstraling. Als je een kleurcombinatie wilt maken dan neem je meestal even de kleurencirkel erbij. Met kleurschema’s kun je erachter komen welke kleuren nou eigenlijk bij elkaar passen. Als je bijvoorbeeld een groen gekleurde muur hebt, dan is het meestal niet mooi om daar een andere kleur op te stijlen, meestal wordt dan snel gekozen voor een grijs, zwart of wit.

Vormen van fotolijsten

Fotolijsten zijn in enorm veel vormen verkrijgbaar, zo heb je hexagonen (zeshoekig), vierkanten, cirkels, rechthoeken, kortweg bijna elke vorm welke maar in de smaak valt. Bij de hexagonen is het ook mogelijk om, voor de afwisseling, er eens een stuk Eijffinger, glas, kurk, spiegel of gewoon een effen plaatje. Ook kun je er teksten tussen of op plaatsen om de foto wanddecoratie echt eigen te maken, jouw herinneringen foto’s vermengt met jouw stijl en smaak. Hexagonen kun je makkelijk loodrecht naast elkaar of onder elkaar leggen waardoor er een duidelijke structuur ontstaat, dit kan ook met rechthoeken of vierkanten. Met rondjes is het meestal wat lastiger te stijlen, maar toch zou je ook hier combinaties kunnen maken met de hierboven beschreven soorten materialen, maar ook met verschillende groten. Een grote cirkel met een foto erin en een kleine cirkel met een tekstje of een spiegeltje.