Column web
Image default
Marketing

Geld verdienen met affiliate marketing

Wil je geld verdienen met affiliate marketing? Affiliate marketing is een zeer populaire manier om online geld te verdienen en steeds meer mensen beginnen er dan ook in geïnteresseerd te raken. Niet gek ook, want de bedragen die je af en toe voorbij ziet komen, liegen er niet om! 

 

Goed, voordat ik uit ga leggen hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing, is het misschien een goed idee om eerst een uitleg te geven over hoe affiliate marketing werkt. Dit is natuurlijk wel goed om mee te beginnen. 

 

Het idee achter affiliate marketing is vrij simpel, als affiliate promoot je de producten van een ander bedrijf. Voor elk product dat het bedrijf door jou verkoopt, ontvang je een provisie. Simpel he? De vraag: wat is affiliate marketing is hiermee dan ook gelijk beantwoord. Mooi, dan kunnen we verder!

 

Hoe kun je dan geld verdienen met affiliate marketing

 

Natuurlijk moet je een manier hebben om de producten mee te kunnen promoten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De meest voorkomende is een eigen website, maar een YouTube kanaal of een goedbezochte Facebook pagina, is ook een goede start! 

 

Wanneer je dus een medium hebt, waarmee je producten kunt promoten, dan is het zaak om de producten af te stemmen op je doelgroep. Een goede tip hier is om te kijken naar een product dat jij leuk vindt! Het klinkt misschien heel gek, maar jouw doelgroep volgt je niet voor niets! Daar komt bij, hoe beter jij het product kunt afstemmen op je doelgroep, hoe meer je uiteindelijk zult verdienen! 

 

Geen website? Dan kun je alsnog geld verdienen met affiliate marketing

 

Oké, toegegeven, met een website of een ander medium is het wel makkelijker. Maar niet getreurd, er is altijd een oplossing en zeker op dit gebied! Er zijn verschillende tools waarmee je een landingspage kunt maken. 

 

Dit is tegenwoordig zo simpel dat je er geen technische kennis voor hoeft te hebben. Mocht je een website willen bouwen, kies dan voor WordPress. Hier kun je namelijk GRATIS Elementor op installeren en dat is een tool waarmee je in een handomdraai een landingpage kunt maken. 

 

Teveel gedoe? Geen probleem! Het kan namelijk nog makkelijker! Een landingpage maken kan namelijk ook met Mailerlite. Dit is een Saas software pakket, waarmee je landingspages kunt maken. Er bestaat een gratis versie, dus het hoeft ook geen geld te kosten om hiermee te starten! 

 

Geld verdienen met een landingpage is echter wel een ander verhaal dan bij bijvoorbeeld een website. Je kunt namelijk wel SEO toepassen, maar hier is een normale landingpage eigenlijk niet ideaal voor. Landingpages worden namelijk meestal ingezet om betaald verkeer naartoe te sturen. Heb je dus een budget? Dan is dit tevens wel DE manier om zonder eigen website of ander medium, snel je eerste euro online te verdienen.