Column web
Image default
Verbouwen

Handige tips die je verhuizing in Brabant makkelijker maken!

Verhuizen is niet iets dat de meeste mensen regelmatig doen. Gemiddeld verhuizen Nederlanders ongeveer eens in de zeven jaar. En iedereen die al wel eens verhuisd is weet hoeveel stress en ongemak een verhuizing met zich mee kan brengen. Hoog tijd dus om dit wat makkelijker te maken! Met de volgende tips maak je jouw volgende verhuizing een stuk makkelijker en comfortabeler. En het leukste is, ze zijn erg makkelijk toe te passen!

Inpakken & labelen

Ken je dat? Je hebt je spullen netjes en stevig ingepakt zodat de kans op beschadiging minimaal is. Ze worden in de verhuiswagen geladen en bij je nieuwe woning weer uitgeladen. En dan pas kom je erachter dat al die dozen er van buiten precies hetzelfde uitzien! Je moet dus iedere doos apart open gaan maken om erachter te komen wat erin zit en waar het naartoe moet. Voorkom een hoop stress door je spullen en dozen goed te labelen voordat je ze inpakt of in de verhuiswagen zet. Zo zie je in één oogopslag waar je spullen naartoe moeten.

Goed voorbereid aan de verhuisdag beginnen

Je verhuisdag is een hectische dag waarbij je je aandacht over honderd-en-één zaken moet verdelen. En zoals het bekende gezegde luidt: ‘een goede voorbereiding is het halve werk’. Zorg daarom dat je de volgende basiszaken van tevoren hebt geregeld:

  • Vraag aan vrienden en familie om hulp
  • Of schakel een verhuisbedrijf in
  • Regel een verhuiswagen of bus
  • Wil je nog klussen? Zorg dan voor een opslag in Roosendaalof elders in de buurt
  • Zorg voor de juiste materialen zoals verhuisdozen maar ook hondjes voor

Dit moet je nog regelen na je verhuizing

Vergeet niet om je adres te wijzigen bij belangrijke instanties! Geef het in ieder geval op tijd door bij de Gemeente, dan krijgen de meest belangrijke instituten zoals de Belastingdienst je gegevens ook binnen.

Ga je daarnaast nog verbouwen of klussen? Dan heb je een opslag in Bergen op Zoom, Etten-Leur of ergens anders vlakbij je woning nodig. Bij lokale verhuisbedrijven kun je vaak op een centrale locatie een ruimte huren voor tijdelijke opslag. In de meeste gevallen kun je met het bedrijf afspreken dat je je inboedel van de opslag naar je nieuwe woning brengen.