Column web
Image default
Aanbiedingen

Heb je je al wel eens verdiept in het microdoseren van truffels?

Microdoseren van truffels, steeds meer mensen houden zich ermee bezig. Maar wat zijn truffels nu eigenlijk, wat houdt microdoseren precies in en wat zijn de positieve effecten van microdosing. In deze blog gaan we hier graag wat dieper op in. Ook vind je onderaan deze blog een handige tip hoe je zelf jouw eigen truffels kunt kweken. Lees daarom snel verder!

 

Wat zijn truffels?

 

Truffels zijn eigenlijk een soort bijproduct van paddo’s, die niet boven de grond, maar onder de grond groeien. Sinds 2008 zijn paddo’s officieel verboden in ons land. Aanleiding hiervoor waren enkele incidenten met toeristen die naar alle waarschijnlijkheid paddo’s hadden gebruikt. Omdat er ook in de rest van Europa al een verbod gold op de verkoop en het gebruik van paddo’s, was de stap naar een algeheel verbod in Nederland niet al te groot meer. Ook truffels mogen echter niet zo verkocht worden. Net als paddo’s bevatten ook truffels de stoffen psilocybine en psilocine. Beide stoffen komen op lijst 1 van de Opiumwet voor en zijn dus streng verboden. Kweeksets om zelf je eigen truffels te kunnen kweken, zijn echter wel legaal te verkrijgen. 

 

Wat houdt microdoseren precies in en wat zijn de positieve effecten?

 

Net als paddo’s hebben ook truffels psychedelische effecten. Bij microdoseren probeer je de dosering zo laag te houden dat deze psychedelische effecten net niet merkbaar zijn, maar je verder wel profiteert van alle andere gezondheidseffecten. Men spreekt van microdosing wanneer je net onder de minimum grensdosering gaat zitten. Vaak gaat het dan om ongeveer tien procent van de standaard dosering. Uit onderzoek is gebleken dat psilocybine in een microdosing hoeveelheid positieve effecten heeft op de gemoedstoestand. Het helpt dan ook goed bij depressie. Ook mensen met angststoornissen, ADHD en ADD kunnen baat hebben bij een microdosing van truffels.

 

Kweek zelf je eigen truffels met een kweekset

 

Truffels mogen niet kant-en-klaar verkocht worden. Wel mogen smartshops zoals 24High speciale kweeksets aanbieden. Hiermee kun je op een hele eenvoudige manier zelf je eigen truffels kweken. Bij iedere kweekset ontvang je uiteraard duidelijke instructies zodat je direct aan de slag kunt. Zelf truffels kweken is helemaal niet zo moeilijk. Probeer het zelf eens uit!

 

https://www.24high.nl/