Column web
Image default
Bedrijven

Hoe je een dinsdag dip na een festival tegen gaat

We kennen allemaal het gevoel dat we krijgen als we terugkeren van een heerlijk festival, waar we de afgelopen dagen volop hebben genoten. Maar dan begint de week en voel je plots de zogenaamde “dinsdag dip“. In deze blog geven we je tips hoe je dit gevoel tegengaat.

Wat houdt een dinsdag dip in?

De meeste mensen voelen zich na een festival leeg, treurig of futloos doordat ze hun vrije tijd en avonturen moeten inruilen voor nieuwe verplichtingen. Ook kunnen emoties spelen zoals schuldgevoelens, omdat er opnieuw geld betaald moet worden om die leuke momenten tijdens het festival her te beleven.

Wat kun je er tegen doen?

Geen paniek! Er zijn verschillende manieren om jouw dinsdag dip tegen te gaan. Ten eerste is het belangrijk om wat extra rust te nemen om fysiek en mentaal bij te tanken. Plan iets leuks in tijdens de week, zoals een lekker avondje uit eten of eens goed shoppen met vriendinnen! Zo blijf je gemotiveerd en voorkom je dat je jezelf in eenzaamheid opsluit.

 

Gebruik de energie die je nog over hebt van het festival om nieuwe project op te starten of laat ideeën rondvliegen over toekomstige plannetjes die je wilt uitvoeren met vriendengroep. Evalueer de prestaties van jouw team en maak plannetjes voor verbetering. Schrijf hierover ook stukken, dit helpt enorm bij creativiteit en focus inzicht geven waar nodig is.

Mediteren

Verder kan yoga ook helpend zijn bij stressvermindering door meditatie oefeningen..  Benader elke dag alsof er iets positiefs aan vastzit door gemotiveerd elke dag opnieuw aan de slag te gaan met als doel jouw persoonlijke doelstelling te behalen.

Conclusie

Hoewel het moeilijk kan zijn om na een festival terug naar realiteit terugkeren, hoef je niet bang te zijn want er is altijd wel iets positiefs aan elke situatie! Door bovenstaande tips toe te passen wordt jouw dinsdag dip minder erg en wordt jouw spirit al snel teruggebracht! Geniet van elke dag zoals hij komt met plezier, motivatie en rust!

 

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door https://befesti.nl/