Column web
Image default
Aanbiedingen

In een grote klas zitten, wat betekent dat

In een grote klas zitten kan een hele ervaring zijn. Het is vaak gezellig en je leert veel verschillende mensen kennen. Maar het kan ook lastig zijn, vooral als het gaat om spullen delen of lenen. Soms vergeet je misschien je pennen of potloden mee te nemen. Of misschien is je geodriehoek stuk en heb je snel een nieuwe nodig.

 

In zo’n geval kan het handig zijn om spullen van je klasgenoten te lenen. Maar dit moet wel op de juiste manier gebeuren. Het is bijvoorbeeld niet eerlijk om altijd maar spullen van anderen te lenen en zelf nooit iets bij te dragen. Daarbij kan het ook vervelend zijn voor je klasgenoten als ze steeds hun spullen aan jou moeten uitlenen. Denk er dus eens over na om zelf een voorraadje pennen en andere spullen aan te leggen. Cross pens kopen bij een webshop kan bijvoorbeeld een goede optie zijn.

 

Spullen lenen, hoe doe je dat

 

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een keer je spullen vergeet. En dan is het fijn als je iets van een klasgenoot kunt lenen. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Ten eerste, vraag het altijd netjes. Niemand is verplicht om zijn spullen aan jou uit te lenen. Dus een beetje vriendelijkheid kan geen kwaad.

 

Daarnaast is het belangrijk om duidelijk afspraken te maken over het teruggeven. Als je iets leent, zorg dan dat je het ook weer teruggeeft. En het liefst in dezelfde staat als waarin je het hebt gekregen. Niemand zit te wachten op een pen die leeg is of een geodriehoek met een barst erin.

 

Een pen teruggeven

 

Als je een pen leent, is het belangrijk om deze ook weer netjes terug te geven. Dat klinkt misschien logisch, maar toch gaat het vaak mis. Een pen verdwijnt snel in een tas of etui en voor je het weet ben je hem kwijt. Maar denk eraan, die pen is niet van jou. Iemand heeft hem aan jou uitgeleend en verwacht hem ook weer terug.

 

Het kan helpen om meteen na het lenen een reminder in je telefoon te zetten. Zo vergeet je niet dat je nog een pen terug moet geven. En zorg ervoor dat de pen nog in goede staat is. Een Parker vulpen zwart bijvoorbeeld, is een dure pen. Het zou niet eerlijk zijn om deze leeg of beschadigd terug te geven.

 

Altijd zorgen voor spullen in je kluisje

 

Een andere tip is om altijd wat extra spullen in je kluisje te hebben. Denk aan een paar extra pennen, potloden, een geodriehoek, een passer, enzovoort. Op deze manier heb je altijd wat achter de hand als je iets vergeet.

 

Dit is niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor je klasgenoten. Want als zij een keer iets vergeten, kunnen ze iets van jou lenen. Zo help je elkaar en zorg je voor een goede sfeer in de klas. Schoolspullen kun je het beste in de winkel kopen. Daar kun je rustig rondkijken en verschillende dingen met elkaar vergelijken.