Column web
Image default
Aanbiedingen

Werken in het buitenland, hoe gaat mij dit lukken?

Door de groeiende economie is het aantrekkelijk geworden om een carrière in het buitenland te starten. Veel mensen, met name jonge starters van allerlei opleidingsniveaus, stappen buiten hun comfortzone door te vliegen naar het buitenland in de hoop hun horizon te verbreden en de mogelijkheden van andere landen te benutten. Een recruitment bureau kan je helpen om je in contact te brengen met topbanen in het buitenland zodat jij je droombaan kan vervullen. Zonder dit soort bureaus kost het over het algemeen veel moeite om werk te vinden buiten de landsgrenzen. Er zijn speciale bureaus gespecialiseerd in het vinden van buitenlandse werkgelegenheid.

Bureaus met veel ervaring

Bureaus met veel ervaring maken gebruik van interim recruiters die jarenlang al verschillende mensen hebben gekoppeld aan de werkgever van hun dromen. De werkwijze is zo dat bedrijven een vacature plaatsen op hun site en vervolgens contact opnemen met een recruitmentbureau. Dit bureau plaatst vervolgens de advertenties openbaar en zoekt op diverse platforms naar mensen die graag de stap willen maken naar het buitenland. Of dit nu aan het begin van hun carrière is of ze al langere tijd werkzaam zijn bij een bedrijf in ons eigen land. Daarna wordt gekeken of de wensen en kwaliteiten overeenkomen en kan de volgende stap in werking worden gezet.

Voor ieder niveau een geschikte functie

Wanneer jij denkt aan werken in het buitenland is waarschijnlijk de eerste gedachte dat dit is voor hoogopgeleide mensen. Dit is vaak een vooroordeel en allesbehalve het geval. Je hoeft echt geen HBO of Universiteit afgerond te hebben om kans te maken om in het buitenland aan de slag te kunnen. De maatschappij draait om mensen die MBO of lager hebben afgerond. Zonder dit soort mensen kunnen de fysieke banen niet worden ingevuld. Ook in het buitenland stikt het van de openstaande vacatures waar dit soort mensen nodig zijn. Neem contact op met een bureau die hier gespecialiseerd in zijn.

Een baan in de marketing

Marketing is een onderdeel dat ieder bedrijf natuurlijk nodig heeft. Als de kennis en expertise niet aanwezig zijn binnen het bedrijf zelf zal dit worden uitbesteed aan een extern marketingbureau. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het schrijven van teksten voor de eigen website, linkbuilding partners en het maken van advertenties voor Google en sociale media. Let wel op, als je dit in het buitenland wil doen moet je natuurlijk wel de Engelse taal goed machtig zijn. Bedrijven hebben ook soms als eis dat naast het Engels nog een andere vreemde taal zoals Duits, Spaans of Frans nodig is om er te kunnen werken.

Een baan in de landbouw

Boeren in Nederland worden het steeds lastiger gemaakt om in dit land hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Door belachelijke regels vanuit het kabinet op het gebied van stikstof en het uitkopen van boeren met lage bedragen gaan steeds meer boeren vertrekken om in een ander ver land hun werkzaamheden te doen. Ook veel boeren kappen ermee, om hun expertise op het gebied van landbouw bij een bedrijf te gaan doen. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlandse boeren een van de beste van de wereld zijn. Daarom zijn dit soort mensen in het buitenland erg in trek.