Column web
Image default
Bedrijven

Je hoeft niet te werken zonder na te denken

Wat is werken als je verplicht bent om aan de slag te gaan? Het is naar als je moet werken voor een loon waar je het niet mee eens bent, alleen maar omdat het werk is dat “tenminste binnen je bereik ligt”. Het gevaar wanneer je alles aan neemt dat je kunt krijgen zit hem in vastigheid. Op het moment dat je net genoeg werkt om rond te kunnen komen heb je het gevoel dat je niet zonder je baan kunt, en dat is gevaarlijk. Gevaarlijk omdat je niet meer verder gaat met je ontwikkeling, niet meer hogerop probeert te komen. Dit terwijl je juist een betere baan zou kunnen gebruiken. Geef het solliciteren dus niet op, probeer meer uit je tijd te halen en je gewaardeerd te voelen met wat je doet.

Wat geeft voldoening?

Voldoening uit je baan halen is het belangrijkste. Verdien je minder maar haal je veel voldoening uit iets, dan is dit niet slecht. Verdien je veel en haal je geen voldoening, dan hoeft dat tijdelijk niet slecht te zijn maar hou je het vast niet lang vol. Voldoening staat op nummer één, hoewel geld een goede tweede is.

Hoeveel wil je verdienen?

Hoeveel wil je verdienen en wat is realistisch? Stel je zou veel minder stress hebben als je tien uur een baantje hebt voor 14 euro per uur als 14 uur een baantje voor 10 euro per uur. Je geld blijft hetzelfde, maar je motivatie is duidelijk veranderd. Je kunt door iets beters te vinden duidelijk meer ruimte scheppen voor jezelf.

Oppas werk

Soms moet je iets anders denken als je meer wilt. Stel: Je werkt in de supermarkt maar wilt meer verdienen. Krantjes rondbrengen verdiend relatief oké maar geeft je niet genoeg uren in de week. Met oppas werk kun je tot zo’n 18 euro per uur verdienen en jezelf flexibel opstellen. Dan is dat dus een beter idee. Oppas werk is ook werk dat altijd relevant blijft omdat er nieuwe kinderen blijven komen en mensen het te druk hebben. Probeer dus ook al dat soort voordelen te noteren van (tijdelijk) werk.

Groei

Soms moet je voor een nieuwe baan een grote sprong nemen in plaats van een stap. Deze sprong kan eng zijn, je neemt tenslotte een risico door iets compleet nieuws te gaan doen. Dit kan ook een investering van jezelf vragen in tijd of geld. Toch zijn dit soort sprongen essentieel voor jouw groei. Je kunt exponentieel beter worden en omhoog klimmen als je jezelf maar blijft uitdagen en blijft durven.

https://www.oppasland.nl/oppaswerk/heel-nederland