Column web
Image default
Aanbiedingen

Manieren om meer kans te maken op een huurwoning

Tegenwoordig is het ontzettend lastig om een woning te krijgen voor zowel koop als huur en dan maakt het nog niet eens veel uit of je particulier gaat huren of via een woningstichting. Wanneer je de volgende stappen volgt, wordt je kans wel iets groter.

1. Maak een goede eerste indruk

Een goede eerste indruk is overal belangrijk. Niet alleen bij een nieuwe baan, maar ook bij het zoeken naar een nieuwe woning. Doe jezelf niet anders voor, maar wees vriendelijk en enthousiast tegen de makelaar of verhuurder. Wanneer zij de indruk hebben dat een woning bij jou in goede handen is, maak je een goede kans.

2. Maak een checklist voor particulier huren

Stel voor jezelf een wensenlijst op voor je toekomstige woning. Wanneer je de eisen helder hebt, kun je gerichter gaan zoeken. Is je lijst wel heel erg lang, dan kun je overwegen om een paar punten te schrappen. In dat geval ga je zien dat je net iets meer opties hebt om particulier te huren.

3. Ga actief op zoek

Alleen op je luie kont zitten en wachten tot er mailtjes binnenkomen van huurwebsites zet geen zoden aan de dijk. Het helpt als je ook af en toe telefonisch contact opneemt met verhuurders om je interesse kenbaar te maken. Tegenwoordig worden er ook huizen te koop of te huur aangeboden via marktplaats of Facebook. Reageer je hierop, is de kans groot dat je snel wordt uitgenodigd.

4. Ontmoet eventueel nieuwe buren

Het is belangrijk om een beetje te socializen met de buren. Door een praatje te maken, ben je sneller overtuigd om de woning te accepteren of niet. Aan de ander kant kunnen zij op een later moment ook een goed woordje doen bij de verhuurder of makelaar.

5. Schakel je kennissenkring in

Wanneer je aan vrienden en familie laat weten dat je particulier wilt huren, kunnen zij met jou meedenken- en kijken. Ze kunnen ook een goed woordje voor je doen bij anderen wanneer er iemand in hun kring zijn woning wilt verhuren of verkopen. Wanneer dat contact is gelegd, kun je vervolgens zelf een bericht sturen om kennis te maken.

https://www.huurstunt.nl/huren/nederland/