Column web
Image default
Gezondheid

Jouw zelfhelend vermogen activeren

Wanneer je weleens een reikibehandeling hebt gehad, of misschien wel regelmatig ondergaat, zul je je vast wel eens hebben afgevraagd of je dit niet bij jezelf kan doen. Het antwoord is: ja, dit kan. Al voelt het soms niet hetzelfde, en geeft het niet hetzelfde resultaat, het is wel degelijk nuttig om ook Reiki aan jezelf te geven. Misschien heb je nog nooit een Reiki behandeling gehad en wil je er eerst meer over te weten komen voordat je het gaat uitproberen. Hieronder leggen we uit wat Reiki is en hoe je dit bij jezelf kunt toepassen om je eigen zelfhelend vermogen te activeren.

Universele energie

Reiki is eigenlijk het ontvangen, gebruiken en doorgeven van universele energie. Dit wordt gedaan door middel van handoplegging. Hierdoor kunnen emotionele, psychische en fysieke ongemakken verlicht worden. Dit gebeurd door blokkades of lekkages in de energiestromen in het lichaam te verhelpen. Ook werkt Reiki op spiritueel niveau door. Reiki is heel oud en wordt al eeuwenlang gebruikt. Toch is het werken met universele energie niet algemeen geaccepteerd als een geneeskunde. Maar wanneer je een aantal Reiki behandeling hebt ondergaan, heb je het waarschijnlijk zelf gevoeld: Reiki kan wel degelijk verschil uitmaken. Je voelt de ontspanning, het is alsof je energetisch veld een massage krijgt. Wanneer je dit ook bij jezelf wilt kunnen doen, is het aan te raden een cursus of opleiding te volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij zoma-opleidingen.nl.

Verschillende niveau’s

Reiki leren is wereldwijd opgedeeld in drie niveaus. Met Reiki 1, het eerste niveau, leer je om Reiki te gebruiken op jouw eigen energieveld en eigen lichaam. Met Reiki 2, verdiep je je kennis en verdiep je het niveau waarop je met de energie werkt. Nu kun je ook Reiki behandelingen geven aan anderen. Wanneer je ervaring hebt en nog verder wilt verdieping, kun je de Reiki 3 opleiding doen. Hierna ben je Reiki master. Maar voor iedereen is de eerste stap dus om Reiki op jezelf te leren toepassen. Zorg dat je de cursus bij een betrouwbaar instituut volgt. Het is belangrijk dat de docenten veel kennis en kunde hebben om jouw gids te kunnen zijn naar deze nieuwe energetische niveaus. Maar ook na Reiki 1 en wanneer je jezelf kunt behandelen met Reiki, zal het misschien niet hetzelfde zijn als wanneer je naar een Reiki therapeut gaat. Succes met het vinden van je eigen weg!