Column web
Image default
Zorg

Wat is FSC en waarom is het goed voor de wereld?

Wat is FSC en waarom is het goed voor de wereld?

Er is kans dat je hebt gehoord van “FSC” dit betekent Forest Stewardship Council, maar wat is het eigenlijk? Waarom wordt het op sommige hout gezet en sommige niet? Heeft het voordelen, en zo ja, wat voor soort voordelen? Ik vertel je ze. FSC hout is gekapt met goede werkomstandigheden, goed salaris en een betere kwaliteit werkomgeving. Dit is niet alleen goed voor werknemers, maar ook voor de wereld. Er is bijvoorbeeld de voordeel dat we kwaliteit hout krijgen, en mensen worden daarvoor ook beter voor worden betaald! Er zijn nog veel meer voordelen, waardoor ik je uitnodigt om de volgende alinea van dit artikel te lezen.

 

Betere werkcondities en beter hout?

Dus, in de vorige alinea zeg ik dat de werknemer die FSC hout kappen beter worden betaalt en voor beter hout zorgen. Waaruit blijkt dit? Als je onderzoekt hoe de FSC te werk gaat, zie je dat ze meerdere doelen hebben dan alleen “Hout kappen” deze doelen zijn om de omgeving heel te laten, en om meer focus te leggen op de natuur. Als het goed is zou je online veelal voorbeelden vinden die uitleggen hoe de FSC te werk gaan, en daardoor kan je je mening vormen als je dat zou willen. Hoewel, er is nog een pluspunt.

 

FSC gaat klimaatverandering tegen

Klimaatverandering is een probleem wat steeds erger wordt op de tempo hoe we het nu doen, en daardoor vind ik het altijd fijn als er bedrijven zijn die als doel hebben om klimaatverandering tegen te gaan. De FSC is een van die bedrijven, met het kappen van hun hout proberen ze niet alleen de natuur heel te houden maar ook zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Dit klinkt moeilijk, maar het gaat vaak mis bij bedrijven die niet zuinig omgaan met hun materialen. Interesseert FSC hout jou? Zoek online meer informatie en een winkel die het aanbiedt op!

https://www.vandenberghardhout.com/nl/