Column web
Zorg

Veilige pijnbestrijding met MammaTens

Als het gaat om pijnbestrijding zonder medi catie is Tens toonaangevend. Tens staat voor transcutane elektrische neurostimulatie. MammaTens heeft diverse apparaten ontwikkeld die effectief en gebruikersvriendelijk zijn. Achter MammaTens gaat het bedrijf Schwa-Medico, specialist op het gebied van medische apparaten, schuil. Een welbekend Tens apparaat is de Tens Eco 2.

Tens Eco 2

Wil jij een Tens Eco 2 kopen? Dit compact en mooi vormgegeven apparaat ter grootte van een moderne mobiele telefoon heeft twaalf programma’s en nog eens twaalf vrij te programmeren opties. Van de vaste schema’s zijn er negen gericht op pijntherapie en drie op spierstimulatie. De Tens eco 2 heeft drie functies:

  • pijnbestrijding;
  • spierontspanning;
  • voorkomen van spierafbraak.

De bediening is eenvoudig. Ook het aanbrengen van de bijbehorende elektrodepleisters gaat snel en gemakkelijk. De frequentie, de impulsbreedte en de duur van een behandeling kun je zelf bepalen. Na het toestel een aantal keer gebruikt te hebben, zul je weten welke instellingen voor jou het beste resultaat geven. De Tens heeft een ingebouwde accu. Opladen doe je via het bijgeleverde kabeltje. Op het verlichte scherm zijn de belangrijkste gegevens af te lezen. Mocht je per ongeluk de elektroden niet goed hebben aangebracht dan schakelt de Tens zichzelf uit.

 

Vergoeding Tens

Als je via MammaTens iets bestelt, informeer dan bij je ziektekostenverzekeraar of je in aanmerking komt voor een Tens apparaat vergoeding. De voorwaarden verschillen per verzekeringsmaatschappij, maar het loont de moeite even navraag te doen. Als je de Tens 2 bestelt krijg je het volgende opgestuurd:

  • het Tens eco 2 apparaat;
  • een oplader;
  • twee 5.15 kabels;
  • drie ronde Stimex elektroden van 5 bij 5 cm.

Er zijn overigens ook elektroden in andere formaten leverbaar: ronde modellen van 3,2 cm doorsnede en rechthoekige exemplaren van 5 bij 9 cm /  5 bij 13 cm / 8 bij 13 cm. Handige extra’s van de Tens eco 2 zijn AKS (een elektronische schakeling tegen huidirritatie) en de compliance registratie (om  therapietrouw bij te houden). De actuele prijs vind je op de website.  Als je vandaag bestelt, wordt het pakket binnen drie werkdagen aan de voordeur afgeleverd.

Wil je voordat je een bestelling plaatst meer achtergrondinformatie lezen? Op de website van MammaTens staan uitgebreide beschrijvingen en wordt verwezen naar wetenschappelijke studies die ten grondslag liggen aan het Tens-principe. Ten slotte wijzen we je er op dat MammaTens actief is op Facebook, Twitter en LinkedIn.

https://www.mammatens.nl/