Column web
Image default
Zorg

Zorgverzekering immigrant

Komt u tijdelijk werken in Nederland als buitenlander? Dan bent u verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Iedereen die in Nederland woont en/of werkt, moet verzekerd zijn voor noodzakelijke medische zorg. Ook als u hier maar kort bent en al een zorgverzekering heeft in uw woonland. U moet veel regelen als u hier komt wonen en werken; HollandZorg begrijpt dat. Daarom hebben wij een goede zorgverzekering buitenlander ontwikkeld die u alle zorgen uit handen neemt.

HollandZorg is er voor u

Als u zich bij ons verzekert, profiteert u van een aantal voordelen. Uw kunt bijvoorbeeld uw verzekering stopzetten als u Nederland weer verlaat. Bij andere zorgverzekeringen kan dit alleen aan het einde van het jaar. Komt u weer terug? Dan hoeft u de zorgverzekering buitenlander niet weer opnieuw aan te vragen; wij kunnen deze weer activeren.

Verzekerd via uw werkgever

Bent u verzekerd via uw werkgever? Dan profiteert hij of zij ook van voordelen. We hebben een handig online portaal waarin uw werkgever de polisadministratie kan zien. En als u recht heeft op zorgtoeslag, kan dit tegelijk met uw aanmelding voor de zorgverzekering worden aangevraagd. U krijgt via uw werk een goede zorgverzekering met vergoedingen die voor u belangrijk zijn. En als u zorg nodig heeft, kunt u altijd terecht bij een huisarts of andere dokter.

De HollandZorg Alarmcentrale

Bent u tijdelijk in een ander land dan Nederland of uw woonland en heeft u zorg nodig? Bel dan altijd de HollandZorg Alarmcentrale. Zij kunnen u vertellen bij welke zorgverlener u het beste terecht kunt. Hiermee voorkomt u ook dat u achteraf toch niet vergoed krijgt wat u had verwacht. Is de situatie levensbedreigend? Bel dan eerst het lokale alarmnummer en daarna (als u in de gelegenheid bent) de HollandZorg Alarmcentrale.

https://www.hollandzorg.com/nl

Gerelateerde artikelen

Ondersteunende schoenen en kleine orthopedische aanpassingen – Semi Orthopedische schoenen

Buitenaf wonen met een rollator of rolstoel?

Zit je vast in een baan of leef je je droom?