Column web
Zorg

Buitenaf wonen met een rollator of rolstoel?

Woont u buitenaf, nog op uzelf? Dan heeft u nog een redelijk actief leven. U moet nog verdere afstanden lopen en afleggen, want buitenaf is alles wat ruimtelijker opgezet. Moet u als u merkt dat u slechter ter been raakt, ook aan een rolstoel of rollator? Het kan u nog steeds veel vrijheid laten ervaren. We vertellen u in dit blog welke de meest makkelijke rollator en rolstoel zijn.

Lichtgewicht rolstoel of rollator voor buitenaf

Omdat u buitenaf woont, zou u nog veel met de auto moeten (laten) doen. Hoe ideaal is het dan als u uw rollator of rolstoel gemakkelijk mee kunt nemen, zelf kunt inklappen en op plek van bestemming weer uit kunt klappen? Een lichtgewicht rolstoel of rollator kenmerkt zich door het lage gewicht. U kunt daardoor de rolstoel of rollator gemakkelijk zelf voortduwen, wat weer fijner is als u wat langer moet lopen, voor u op desgewenste bestemming bent. De kans is groot dat u meer te maken heeft met modder of onverharde wegen. Ook hier kan een lichtgewicht rolstoel of rollator wel tegen, maar let dan bij het kopen op de grootte van de wielen. De grotere wielen kunnen beter tegen onverharde wegen.

Wanneer een rolstoel en wanneer een rollator kopen?

Kunt u nog best lopen, maar heeft u wat meer stabiliteit nodig, dan is een rollator dé uitvinding voor u. De meeste rollators beschikken over een zitting, zodat u onderweg altijd kunt uitrusten. Met een rollator kunt u nog heel vrij leven. Als u nog wat slechter ter been bent en u kunt niet voor een langere tijd lopen, dan is een rolstoel misschien juist handig voor u. Hierdoor kunt u nog naar de meeste bestemmingen, maar het biedt u veel meer rust als u geen last heeft van uw benen of helemaal vermoeid raakt van een uitje. U kunt er ook voor kiezen om de rolstoel en rollator te combineren. Binnenshuis en om het huis kunt u een rollator gebruiken. Gaat u er op uit voor een langere tijd, dan kunt u de rolstoel gebruiken.

ThuiszorgXL helpt u de juiste keuze te maken

Een rolstoel of rollator aanschaffen is een hele stap, helemaal als u nog buitenaf woont en gewend bent om actief te leven. Toch kan het uw leven ook een stuk makkelijker maken. En met een lichtgewicht rolstoel, een lichtgewicht rollator of een opvouwbare rolstoel, kunt u nog even actief op pad, met én zonder hulp. ThuiszorgXL helpt u de juiste keuze te maken. Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op voor al uw vragen.

https://www.thuiszorgwinkelxl.nl/rollator/