Column web
Image default
Bedrijven

Last van een storing? Elektricien Dordrecht lost het op!

Stofzuigen, strijken en een wasje draaien kunnen niet meer door een storing. Altijd heel vervelend. Het eerste wat je moet doen is natuurlijk een elektricien inschakelen. Natuurlijk kan je zelf ook proberen een storing oplossen maar dit gaat meestal niet helemaal naar wens. Ook moet je oppassen met wat je doet als je aan elektra gaat werken, jaarlijks zijn er namelijk honderden ongelukken omdat mensen niet weten wat ze moeten doen. Dit kan zijn dat ze per ongeluk schade maken aan een kabel of belangrijk component maar het kan ook zijn dat ze componenten weer terug aansluiten op de verkeerde plekken. Gelukkig is er wel een ding wat iedereen kan doen om zelf de storing op te lossen.

Zelf een storing oplossen?

Zelf een storing oplossen is in een paar stappen gebeurd. Om te beginnen haal je na een storing eerst alle elektrische apparaten uit de contactdozen, dit doe je in het hele huis. Hierna kan je de stroom weer aanzetten, als de stroom niet aangaat dan ligt het probleem dieper in de installatie en moet je een elektricien inschakelen. Als het is gelukt om de stroom aan te zetten kan je beginnen om voorzichtig alle apparaten weer in het contactdoos te steken. Terwijl je bezig bent kan de stroom weer uitvallen, dit komt omdat er een apparaat is aangesloten met schade. Dit is meestal het laatste apparaat dat aangesloten is. Haal deze eruit en controleer deze op schade, als er schade is dan kan je deze weg gooien of repareren. Ook kan je de stroom weer aanzetten en de rest van de apparaten aansluiten, de stroom zou ook weer goed moeten werken. Mocht de stroom niet werken of na een tijd weer uitgaan, dan kan kan er nog een apparaat stuk zijn maar deze kans is niet zo groot. De kans is groter dat ook nu weer het probleem dieper in de elektrische installatie ligt.

Elektricien Dordrecht

Mocht het probleem toch dieper in de elektrische installatie liggen dan is Elektricien Dordrecht bereikbaar dankzij hun 24/7 nooddienst.