Column web
Image default
Woningen

Meubels in epoxy: Elegantie en raffinement voor jouw huis

Epoxyhars is een soort kunststof dat, wanneer het in contact komt met een katalysator, verhardt. Zo wordt het een stevig, glanzend oppervlak met een hoge esthetische waarde. Epoxyhars wordt veel gebruikt in de civiele industrie voor het aanbrengen van een duurzame, resistente en gemakkelijk te reinigen coating.

Sinds kort heeft het echter ook een plaats gekregen in de binnenhuisinrichting, waardoor het een grote toegevoegde waarde heeft voor de vormgeving in hout projecten. Bekijk hieronder meer over de voordelen en eigenschappen van epoxyhars in decoratie!

Gebruik van epoxyhars op meubelen

Van badkamers en keukens tot woonkamers en slaapkamers, hars heeft de ruimte. De toepassing ervan is echter niet geschikt voor buiten omgevingen. Temperatuurschommelingen en de inwerking van ultraviolette stralen kunnen immers de kwaliteit en de duurzaamheid aantasten.

Naast structurele elementen kan het echter ook worden gebruikt voor de ontwikkeling van gepersonaliseerde, exclusieve en verfijnde meubelen. Het is mogelijk een meerwaarde te geven aan dressoirs, tafels, kasten, stoelen en fauteuils.

Bij het ontwerpen van een tafel bijvoorbeeld, kan epoxyhars worden gebruikt op het gehele stuk of alleen op het bovenblad. Dit maakt het mogelijk een luxueus hedendaags stuk of een meer ontspannen stuk te vervaardigen, naargelang van het project.

Kenmerken van epoxyhars in de schrijnwerkerij

Epoxyhars hecht goed aan hout, en biedt daardoor een grote veelzijdigheid aan projecten. De combinatie van deze materialen is dus verantwoordelijk voor het ontstaan van verschillende effecten in omgevingen en meubilair.

Door het gemak waarmee stukken kunnen worden samengesteld, is epoxyhars in de timmerindustrie ook op grote schaal gebruikt om meubels te restaureren. Het resultaat is het ontstaan van projecten met een moderne en geraffineerde esthetiek. Daarnaast zijn er nog andere kenmerken die hars tot een interessant materiaal voor binnenhuisdecoratie maken:

– Duurzaamheid en weerstand: het hars verdraagt de inwerking van verschillende soorten chemische stoffen, wat een van de belangrijkste redenen is waarom het in de meubelindustrie wordt gebruikt.

– Afwerkingen: epoxyhars kan zowel een glanzende als een matte afwerking aan het stuk geven.

– Gevarieerde kleuren, prints en dessins: een groot voordeel van epoxyhars is de grote verscheidenheid aan kleuren, prints en dessins die kunnen worden gebruikt om te decoreren, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten en stijlen van decoratie. Het 3D-effect kan bijvoorbeeld ook worden verkregen door het gebruik van epoxyhars.

Nu je de belangrijkste voordelen kent van het opnemen van epoxy meubelen in jouw woninginrichting, bezoek dan de Epoxy Studio showroom en laat je betoveren door een oneindigheid van elegante en verfijnde producten. Het is de moeite waard om het te weten!