Column web
Image default
Geschenken

Milieuvriendelijke sportprijzen bestellen

We zijn als samenleving gelukkig steeds meer bezig met milieubewuste keuzes. In veel sectoren is het tegenwoordig mogelijk om milieuvriendelijke producten te bestellen. En dat sportprijzenbranche is daarop geen uitzondering. Wanneer je een toernooi, wedstrijd of (bedrijfs)evenement organiseert heb je natuurlijk sportprijzen nodig. En ook dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor milieuvriendelijke prijzen. In dit artikel meer informatie over hoe je deze sportprijzen kunt vinden en bestellen.

Het materiaal van moderne sportprijzen

Nog niet zo lang geleden waren sportprijzen grote, logge voorwerpen waar je bovendien een flinke duit voor neer moest tellen. Dat was ook niet zo verwonderlijk aangezien veel sportprijzen van metaal zoals aluminium of roestvrijstaal werden gemaakt. De voet van sportbekers was meestal van hout en in sommige, exclusievere gevallen zelfs van marmer. In het duurdere segment waren zelfs edelmetalen zoals brons, zilver en goud toegevoegd.

Dat is tegenwoordig wel anders. Sportprijzen zijn tegenwoordig gemaakt van hoogwaardig kunststof dat in een mal wordt gegoten. De prijs wordt bewerkt met een speciale metaalverf waardoor je een bronzen, zilveren of gouden beker krijgt. Die technieken bestaan al langer maar de afgelopen jaren is de productiekwaliteit sterk verbeterd waardoor je op het eerste gezicht nauwelijks de verschillen kunt zien.

Sportprijzen van gerecycled plastic

Omdat moderne sportprijzen bijna allemaal van hetzelfde kunststof gemaakt kunnen ze veel makkelijker gerecycled worden. zo kun je dus een medaille kopen die helemaal van gerecycled materiaal is gemaakt. Dat is nog eens goed voor het milieu!

Kies voor een lokale leverancier voor minder uitstoot bij het transport

Niet alleen bij de productie van sportprijzen maar ook bij het transport kun je kiezen voor de meest milieuvriendelijke optie. Door voor een lokale leverancier, het liefst met eigen productie te kiezen, breng je de bezorgkosten, en de uitstoot terug tot een minimum. Wanneer je een medaille in grote oplage gaat bestellen neemt dit bovendien weinig plek in bij het transport, wat ook weer gunstig is voor je portemonnee.

Gerelateerde artikelen

EnquĂȘtes invullen voor geld