Column web
Image default
Aanbiedingen

Samen met je kind erop uit in het najaar? Dat kan!

Ondanks dat het buiten kouder, natter en sneller donker wordt is het nog steeds mogelijk om met je van het jaar. Deze leuke opties bespreken we in deze blog en daarbij worden enkele tips gegeven over wat je allemaal nodig hebt om het uitje tot een succes te maken.

Ga lekker het bos in!

zoontje of dochter op pad te gaan. Er zijn verschillende leuke uitjes te ondernemen in deze periode In het najaar met de vallende bladeren en mogelijk sneeuw is het hartstikke leuk om met je kind het bos in te gaan. Het bos is dan een plek van rust en waar je hele leuke dingen kan ondernemen. Zo kan je een leuke speurtocht maken waar je samen met je kind samen met een vriendje of vriendinnetje druk mee bezig kan zijn.

Maak bijvoorbeeld bepaalde foto’s in het bos die je kind dan moet terugvinden in het echt. Verder vallen er veel mooie bladeren, kastanjes en andere items van de bomen en struiken die mooi zijn om te verzamelen. Deze kan je thuis dan drogen en gebruiken voor creatieve bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van poppetjes met kastanjes en satéprikkers. Als je het bos in gaat is het wel belangrijk om warme kinderkleding en kwalitatieve kinderlaarzen aan te schaffen voor je kind. Op die manier kan je kind optimaal genieten van de najaar activiteiten in het bos.

Plassen op de straat zijn altijd leuk

Je kan ook voor een makkelijk uitje kiezen en dat is een rondje lopen door de buurt met je kind. Door de natte omstandigheden zullen er op verschillende plekken plassen liggen. En plassen vragen om in gesprongen te worden. Vraag mij niet waarom, maar als een kind een plas ziet wil hij of zij het liefste daarin springen. Voor deze activiteit is het natuurlijk wel handig dat je kinderlaarzen voor jongens of meisjeslaarzen aanschaft. Een regenbroek is daarbij ook handig. Zo kan je kind vrij spelen en hoef je als ouder niet bang te zijn dat de mooie kleding vies wordt.

De natuur helpen

Samen met je kind de natuur helpen kan ook een leuke activiteit zijn. Voor vogels en andere dieren is de herfst en winterperiode de moeilijkste periode van het jaar om aan voedsel te komen. Denk bijvoorbeeld aan vogels. Zo kan het leuk zijn als jij en je kind voor bepaalde voedselmogelijkheden zorgen in de tuin of in het bos. Je kan bijvoorbeeld denken aan zaden in een bolletje kneden en ophangen aan de boom. Als je dit in de tuin doet kunnen je kind en jij binnen genieten hoe vogels buiten genieten van jouw gemaakte eten. Vogels blij en je kind kan hele mooie vogels spotten vanuit huis.

Sneeuw of ijsmogelijkheden

Als het heel koud is en het zelfs vriest kan het ook zo zijn dat je ergens kan schaatsen of kan sleeën met je kind. Misschien wel op het meer in de buurt en anders op de schaatsbaan in de buurt. Schaatsen en sleeën is een van de leukste activiteiten om te ondernemen met kinderen. Lekker de hele dag buiten bezig zijn met een warme muts op en handschoenen aan en de dag afsluiten met een warme kop chocolademelk. Wat wil je nog meer?