Column web
Image default
Dienstverlening

Thuis trainen met de EMS trainer van StimaWELL

Zou jij niets liever willen dan kilo’s afvallen of lekker strak in je vel zitten? Maar heb je totaal geen zin of tijd om hier uren voor te zwoegen in de sportschool? Dat hoeft ook niet meer! Ga voor de EMS training thuis en bereik in veel minder tijd hetzelfde resultaat!

Je zult je nu afvragen wat EMS training precies is en hoe je dit vanuit je eigen huis kan doen. We leggen het voor je uit. Tijdens beweging worden je spieren aangestuurd door het centrale zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel geeft elektrische signalen af, door deze signalen worden de spieren geactiveerd. EMS doet hetzelfde. EMS is de afkorting voor elektrische spier stimulatie. De impuls komt bij EMS niet via je hersenen, maar via elektroden van buitenaf. Je spieren reageren exact hetzelfde op de signalen via je hersenen als op de signalen via de elektroden.

De elektroden zijn verwerkt in een speciaal pak, het stimulatiepak. Uiteraard zijn de elektroden in het pak zo verdeeld dat ze precies de juiste spiergroepen kunnen activeren. De elektroden zijn op hun beurt weer verbonden met een apparaat, het EMS apparaat. Het apparaat geeft de elektrische stroomstootjes af die via de elektroden jouw spieren bereiken. De stroomstootjes doen overigens geen pijn, de meeste mensen ervaren het als het gevoel van een lichte tinteling.

70 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en 40 training video’s

Op het EMS trainer apparaat staan wel 70 trainingsprogramma’s voorgeprogrammeerd. Al deze programma’s lopen uiteen van vermindering van cellulitis tot spierversterking en van programma’s voor beginners tot gevorderden. De trainingsprogramma’s zijn ook nog eens voorzien van speciale training video’s. Hierop kan je precies zien hoe je de oefening precies uit moet voeren. Het apparaat is erg makkelijk te bedienen via een touchscreen en je kan een training op elk moment onderbreken.

2x per week een training van 20 minuten

Trainen met EMS hoef je maar 2x per week te doen. Elke training duurt maar 20 minuten. Doordat je met de EMS training alle spiergroepen tegelijk kunt trainen, scheelt je dit een hele hoop tijd. Waar je dus in de sportschool veel meer tijd kwijt bent omdat je je spieren alleen per spiergroep kan trainen.

Bepaal zelf welke training je wilt doen en op welk moment trainen jou uitkomt. Het EMS apparaat en alle benodigdheden kan je voor een duur van 3 maanden huren bij StimaWELL.

 

https://ikwilstimawell.nl/