Column web
Image default
Bedrijven

Wanneer moet je de groepenkast vervangen?

 

Wanneer moet ik nou precies mijn groepenkast vervangen? Dit is meestal nodig wanneer u een oude woning heeft. Uw groepenkast moet dan gemoderniseerd worden. Voor het vervangen van de groepenkast kunt u Elektricien utrecht 247 inschakelen. U moet uw groepenkast ook vervangen wanneer u een uitbreiding wilt van uw elektrische apparaten, wanneer uw meterkast is verouderd, wanneer u uw keuken wilt uitbreiden, bij kracht stroomvoorzieningen en wanneer u uw meterkast wilt verplaatsen. 

Het komt vaak voor dat u uw oude groepenkast moet vervangen, uw oude groepenkast heeft te weinig groepen dus het heeft niet de juiste vermogen. Wilt u kosten besparen maar moet u toch wel uw groepenkast vervangen? Het is mogelijk om een deel van de groepenkast te vervangen. Dit maakt het een stuk goedkoper. 

Bij het vervangen van een groepenkast is het natuurlijk van belang om groepen aan te sluiten. Hier moet aan meerdere factoren gedacht worden, zoals de aardig en de verdeling van de meterkast. 

Wat zijn de voordelen van het vervangen van uw groepenkast?

De grootste voordeel van het vervangen van uw groepenkast is simpelweg uw veiligheid! Ook bevindt de voordeel zich in het aansluiten van meerdere apparaten, zodat er geen overbelasting plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat u de wasmachine en droger tegelijk aan kunt zetten, zonder angst dat er iets fout gaat. Als u uw groepenkast wilt vervangen kunt u het best een ervaren elektricien in uw buurt inschakelen. 

Het is zeer afgeraden om uw meterkast zelf te gaan vervangen als deze nog onder spanning staat! Een elektricien weet hoe een meterkast zo veilig mogelijk vervangen kan worden. Als u het zelf wilt doen moet u altijd goed controleren of de spanning daadwerkelijk van de groepenkast af is. Het is ook belangrijk om te weten welk merk groepenkast u wilt, zorg ervoor dat deze in een goed keurmerk bezitten. 

Veiligheid

De hoofdzekering kan een een ingebouwde smeltbeveiliging bevatten. Deze biedt extra veiligheid op uw groepenkast. Echter kan deze alleen door professionals geïnstalleerd worden.