Column web
Image default
Bedrijven

Vergunningen rapport

Bij kadastralekaart.com is het niet alleen mogelijk om landsgrenzen te bekijken en eigendomsinformatie op te vragen. Het is namelijk ook mogelijk om te kijken naar een vergunningen rapport. Dit is mogelijk bij ieder perceel. De meeste percelen hebben andere doeleinden, het is dus heel handig om te kijken naar het vergunningen rapport. Als je bijvoorbeeld een stuk grond koopt, wil je wel weten want je allemaal met de grond mag doen. Stel je voor dat je net een perceel hebt aangeschaft, je hebt veel geld betaald. Later kom je erachter dat dit perceel niet alle mogelijkheden biedt. Dit is erg jammer, vandaar dat je deze gegevens bij kadastralekaart.com op kunt vragen. 

Waar kan een vergunningen rapport voor dienen

In een vergunningen rapport vind je alle vergunningen die ooit aangevraagd zijn, of gelden voor een specifiek perceel. Zo weet je dus of er bijvoorbeeld ooit verbouwd is op het perceel of dat er bepaalde gewassen gegroeid hebben. Een vergunningen rapport van kadastralekaart.nl zorgt er simpelweg gewoon voor dat je niet voor verrassingen komt te staan bij de aankoop van een perceel, dit geldt trouwens ook voor je huidige perceel. Als je ooit eens zou willen verbouwen is het dus handig om te weten of dit mogelijk is. Ook al is de grond van jou, wil dit nog niet zeggen dat je er alles mee mag doen. Dit heeft namelijk te maken met bestemmingsdoeleinden van een bepaald perceel.

De ligging van een perceel

De ligging van een perceel in de omgeving speelt ook een grote rol bij de mogelijkheden.

Als je bijvoorbeeld een perceel koopt in een klein en oud dorpje, dan mag je er bijvoorbeeld geen torenflat bouwen. De ligging is dus heel belangrijk. Denk daaraan bij het kopen van een perceel. Zorg ervoor dat dit geen roet in het eten gooit.