Column web
Image default
Verbouwen

Verhuizen voor de eerste keer!

Verhuizen voor de eerste keer!

Ga jij je ouderlijk huis inruilen voor een eigen plekje? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk sta je te popelen en snak je er naar om autonoom te worden en je eigen keuzes te maken. Als je geluk hebt helpen je ouders en vrienden bij het verhuizen van je spullen naar je nieuwe plekje. Misschien geven ze je tips hoe je het beste kan verhuizen aangezien zij de nodige ervaring hebben opgedaan bij eerdere verhuizingen. Een eerste verhuizing kan veel vragen met zich meebrengen en het loont de moeite om het in één keer goed te doen. Onze eerste tip is om een erkende verhuizer te overwegen en de juiste verhuisdozen aan te schaffen. Misschien liggen er gebruikte dozen op je zolder maar het is de moeite waard om nieuwe dozen aan te schaffen. Ben jij opzoek naar geschikte dozen? Klik hier!

Voordat je verhuist is het goed om deze blog te lezen. Onafhankelijkheid betekent namelijk nieuwe verantwoordelijkheden. De vraag is of je volwassen genoeg bent om deze waar te maken. Als je motivatie om te verhuizen tijdelijk lijkt, overweeg dan om de verhuizing uit te stellen totdat je voelt dat de timing goed is. Verhuis ook niet omdat je ziet dat je vrienden deze stap zetten. Iedereen verhuist met een ander motief. Kijk dus goed waarom je graag wilt verhuizen. Laat je bijvoorbeeld ook niet overhalen door je partner. Misschien is hij/zij eerder klaar voor deze stap en ben jij nog teveel gehecht aan je ouderlijk huis.

Heb jij de juiste motivatie om te verhuizen, dan is het tijd om te kijken naar je financiële situatie. Het is van belang dat je maandelijks een stabiel inkomen hebt om je vaste laste te dekken. Je hebt genoeg geld nodig om je uitgaven te dekken, financiële zekerheid te behouden en te voldoen aan je wettelijke verplichting om huur of hypotheek te betalen. Vraag een adviseur naar de mogelijkheden die jij hebt of vraag je ouders, indien nodig, om financiële middelen. Een goede manier om te begrijpen wat je nodig hebt is door je kosten van levensonderhoud (het totaal van alle uitgaven) te nemen en deze met vier te vermenigvuldigen. Dit totaal is wat je bij de hand moet hebben voordat je verhuist. Zo heb je een extra potje voor wanneer je voor verrassingen komt te staan. Houd dit noodfonds ook na je verhuizing in stand.

https://verhuisdozen.store