Column web
Image default
Zakelijk

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van AOV verzekeringen

Een AOV, een arbeidsongeschiktheidsverzekering, kun je bij diverse verzekeringen afsluiten. Een AOV is een verzekering die er voor zorgt dat als je tijdelijk arbeidsongeschikt bent op dusdanige wijze dat je geen geld kunt verdienen, je niet volledig zonder inkomsten komt te zitten en in ieder geval in de meeste gevallen je vaste lasten kunt betalen. Bij een AOV betaal je namelijk een maandelijkse premie aan de verzekering. De hoogte van de premie bepaalt het deel van je geld dat vergoed wordt als je arbeidsongeschikt raakt.

Waar zou je op moeten letten bij het vergelijken van AOV’s?
Zoals gezegd is een AOV een verzekering die er voor zorgt dat je als je even arbeidsongeschikt bent alsnog geld krijgt. Je kunt je eigen geld niet meer verdienen en de premie die je betaalt in de maanden dat je wel gewoon kunt werken is eigenlijk een soort investering die je doet voor het geval je over een tijdje niet meer gezond bent en dus ook niet kunt werken. De AOV dekt een bepaald percentage van het bedrag dat je normaal zou verdienen. Zoals gezegd is de regel hoe hoger de premie die je betaalt, hoe groter het gedeelte dat de AOV dekt. De AOV kan in de meeste gevallen maximaal een deel van 80% dekken van wat je normaal zou verdienen. Wanneer je een AOV neemt moet je hier dan ook goed op letten. Het kan erg handig zijn een berekening te maken wat het minimale bedrag is dat je nodig hebt om rond te komen. Als dit bijvoorbeeld 50% van je salaris is, kun je een zodanige premie kiezen dat je 60% van je salaris ontvangt. Je moet vooral veel letten op je eigen geldzaken en wat je nodig hebt.

Hoe kun je het best vergelijken?
Het is handig even bij verschillende verzekeringen te vragen hoeveel een AOV kost. Vaak verschilt het niet gek veel en is het ook zo dat alle verzekeringen maximaal 80% van de inkomsten vergoeden. Je kunt er voor kiezen een lage premie te betalen bij bijna alle verzekeringen. Het handigste is om de verzekeringen via internet te vergelijken. Dit kan je zelf doen door de diverse sites te bezoeken, maar er zijn ook specifieke vergelijkingssites die hiervoor zijn bedoeld, zoals bijvoorbeeld AOVcentrum.nl. Daar kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken. Je kunt ook een verzekering bellen om hierover te informeren en vervolgens andere verzekeringen bellen en zo voor je zelf de nodige vergelijkingen maken.