Column web
Image default
Gezondheid

Waarom relatiebemiddeling beter werkt dan datingapps

Je hebt een druk leven, een carrière die veel van je vraagt en ook een vriendenkring met wie je graag contact onderhoudt. Het enige dat in je leven ontbreekt, is een vaste partner. Je bent als zovelen op zoek naar een levenspartner met wie je graag oud wilt worden. Soms lijkt het erop dat je de boot gemist hebt. Waar veel van je vrienden het continu hebben over ‘wij’, praat jij nog steeds over ‘ik’. Het is niet gemakkelijk om een geschikte man of vrouw te ontmoeten. Je hebt al veel geprobeerd, waaronder blind dates en je hebt je ook gestort op datingsites en datingapps. De resultaten zijn minder hoopvol dan je in eerste instantie dacht. Misschien is relatiebemiddeling iets voor jou.

Overwegingen bij het daten

Als je iemand ontmoet, krijg je meteen een totaalbeeld. Lichaamstaal, houding, stem, oogopslag en de interactie met jou. Alles komt tezamen. Kies je voor een datingsite of een datingapp, dan duurt het lang voordat dit totaalbeeld ontstaat. Alles gaat in etappes. Jij hebt, misschien onbewust, een eisenpakket of wensenlijst in je hoofd, waaraan je toekomstige partner moet voldoen. Je houdt er rekening mee dat dit wederzijds is. Als je al via een datingapp, die over het algemeen toch erg oppervlakkig is en vooral gespitst is op uiterlijk, een date hebt gekregen, kom je er vaak genoeg achter dat hij of zij toch niet bij je past. Op den duur kan dit frustrerend werken en je zelfs een negatief gevoel geven. Is iedere datende persoon wel net zo serieus als jij of mankeert er misschien iets aan jou. Zet dat laatste vooral uit je hoofd. Het kan heel goed zijn dat het vrijblijvende en oppervlakkige karakter van datingapps voor jou gewoon niet werkt. Jij verdient een professionelere aanpak.

Relatiebemiddeling goed alternatief voor datingsites en datingapps?

Bij relatiebemiddeling staan verwachtingen, wensen en mogelijkheden centraal. Dit is uiteindelijk veel belangrijker dan hoe iemand op het eerste gezicht uiterlijk overkomt. Bij een professioneel bureau in relatiebemiddeling gaat een consulent uit van jouw verwachtingen en wensen. Deze neemt een consulent bijzonder serieus, omdat dit uiteindelijk bepalend is voor het feit of een duurzame relatie kán ontstaan. Omdat een toekomstige partner een gelijk wensen- en verwachtingspatroon heeft, is het zaak om jullie beiden te kennen, voordat een date wordt voorgesteld. Dat is wat je bij relatiebemiddeling kunt verwachten: een persoonlijke relatie met een consulent, die de best mogelijke match voor je gaat uitzoeken.

Professionele relatiebemiddeling – duurzaam resultaat staat voorop

Een professionele relatiebemiddelaar krijgt een goed beeld van jou als persoon en weet door ervaring welke partner bij jou zou kunnen passen. Omdat een relatiebemiddelaar beide partijen persoonlijk kent, is de kans vele malen groter dat er ook sprake is van een werkelijke match. Veel datingapps en datingsites werken ook met een matchingsysteem, maar dit is niet meer dan een algoritme, dat nooit zo trefzeker werkt als een persoon met inzicht in menselijke relaties. Bij professionele relatiebemiddeling staat een duurzaam resultaat altijd op de eerste plaats. Wie op zoek is naar een levenspartner voor de komende decennia en bovendien snel resultaat wil, zou relatiebemiddeling echt eens moeten overwegen.