Column web
Image default
Bedrijven

Waarom werd een corset vroeger gebruikt en waarom zou je het nu dragen?

Al eeuwenlang is een corset bedoeld om de taille en boezem te accentueren. Wat is de geschiedenis van dit kledingstuk en waarom dragen we dit tegenwoordig nog? Op deze vragen we je in deze blog antwoord geven. Wil je hier dus meer over weten? Neem dan zeker een kijkje in deze blog.

 

DE GESCHIEDENIS van het corset

Dit kledingstuk is altijd al belangrijk geweest voor dames. Al eeuwenlang wordt kledingstuk gedragen om je taille te corrigeren en dit extra smal te laten lijken. Voor de tweede wereldoorlog werden corsetten massal gedragen en werd dit gezien als de normaalste zaak van de wereld. Dit werd vooral gedaan voor de man omdat je dan een stuk smaller uitziet dan je daadwerkelijk bent. Dit zorgde ervoor dat eventuele kleine stukken buikvet werden verborgen en daardoor niet zichtbaar waren. Uiteindelijk zorgde het ervoor dat je lichaam vrouwelijk gevormd werd. De kledingstukken werden ook uitgevoerd met kant en borduurwerk en daardoor niet voor iedereen weggelegd. Bovendien was de aanschaf hiervan erg hoog en daardoor lang niet voor iedereen weggelegd. Het kwam zelfs voor dat corsetten zo strak werden dat vrouwen ervan flauwvielen omdat ze nauwelijks zuurstof binnenkregen. Gelukkig is dit tegenwoordig wat minder extreem en worden deze corsetten nauwelijks nog toegepast.

WAAROM DRAAG JE EEN CORSET?

Een corset maakt het mogelijk om de vrouwelijke vormen optimaal te benadrukken en te showen. Het decollete wordt gelift en de taille wordt zeker een maat smaller. Dit zorgt ervoor dat heupen een stuk smaller ogen en daardoor een boost geven aan je vrouwelijke vormen. Corset toepassen is daardoor erg goed voor je zelfvertrouwen en het zorget ervoor dat je je op en top vrouw voelt als je dit kledingstuk draagt. Het wordt vaker geassocieerd met een bruidsjuk maar dat is natuurlijk niet waar. Je kan het ook gewoon dragen tijdens een stapavond met je vriendinnen of partner verrassen in de slaapkamer.

 

https://www.annavanrode.nl/sexy-lingerie/bustier-corset/