Column web
Image default
Bedrijven

Wat is een sommatie

Je hebt een tijdje geleden een product besteld via internet en hebt gekozen voor de optie”achteraf betalen”. Het product is binnen en de betaalbrief ook. Tijd om te betalen! Je legt de brief weg en denkt”doe ik straks wel”. 2 weken later krijg je opeens een brief op je deurmat met daarop een verschuldigd bedrag. Verassing! het is je product wat je niet betaald hebt en daarom krijg je een vriendelijke reminder. Wat op valt is dat je bedrag opeens met 30 euro is verhoogd mdat je de betaling bent vergeten. Dat is dom he? had nou maar meteen betaald dan had je geen aanmaning gehad.

Een sommatie of aanmaning

Zoals je kunt lezen in de vorige paragraaf is een sommatie of aanmaning altijd nadelig. In dit voorbeeld viel het nog mee, maar wanneer je echt lang wacht met betalen dan kunnen de kosten enorm omhoog schieten. Sommaties of aanmaningen komen niet alleen bij particuliere klanten voor. Integendeel, voordat achteraf betalen mogelijk was wamen sommaties bijna alleen maar voor in het zakelijk bedrijfsleven. Ze werden meestal gestuurd wanneer een klant weigerde te betalen of al na meerdere herinneringen geen reactie heeft gegeven.

Voorkom het

Voorkom een sommatie of aanmaning en betaal je producten op tijd of betaal je producten meteen nadat je ze besteld hebt. Zo voorkom je onnodige stress en onnoidge kosten. Dat is natuurlijk wel zo fijn en geruststellend. 

https://bundel.nl/Sommatie/

Gerelateerde artikelen

Een ziekenhuis voor dieren

Heftruck certificaat Limburg

4 tips voor een beter kantoor