Column web
Image default
Zakelijk

Wat zijn de beste cryptomunten om in te investeren in 2021?

Beleggen in cryptomunten is een veelbesproken gespreksonderwerp in 2021. Overal waar je gaat hoor je mensen spreken over waarin ze hebben geïnvesteerd en wat de koers doet. Je hoort er zoveel over dat je bijna denkt dat je de boot hebt gemist. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Ook in 2021 kun je nog prima investeren in cryptocurrency. Maar welke munten kies je? Lees verder en ontdek!

Verschillende manieren van traden

Allereerst is het goed om verschillende manieren van traden te behandelen. De wijze van traden die je hanteert heeft namelijk invloed op de munten die interessant zijn om in te investeren. Allereerst heb je swingtraden, hierbij ga je simpel gezegd een munt inkopen op een lagere koers en deze na een stijging verkopen. Dit gebeurt vaak op basis van technische analyses. Daarnaast heb je daytraden, hierbij wordt veelal een groot bedrag geïnvesteerd om door de dag heen op kleine koersveranderingen in te spelen. Als laatste is er de holdstrategie, hierbij koop je bepaalde munten of ze lang vast te houden in de hoop dat de koers op lange termijn aanzienlijk gaat stijgen. De manier van traden heeft vanzelfsprekend invloed op welke cryptomunten interessant zijn om in te investeren.

De beste munten om in te investeren in 2021

Waarin je investeert hangt dus af van je manier van traden. Als je gaat daytraden ben je opzoek naar een relatief stabiele koers, dit verandert nogal eens maar in grote lijnen ben je dan het meest veilig bij de gevestigde munten. De Bitcoin koers is bijvoorbeeld vaak redelijk stabiel. Swingtraden is interessant bij coins die hard stijgen en dalen. Hierbij kun je ook denken aan hypecoins (cryptocurrency die de koersstijging vooral danken aan de hype rondom de munt). De meest veilige manier van investeren in cryptocurrency is echter het investeren in de gevestigde munten zoals Ethereum en Bitcoin. Vooral Ethereum is dit jaar bezig aan een grote opmars. Wil jij Ethereum kopen? Zorg dan wel altijd dat je je goed inleest in de munt en het team erachter.