Column web
Image default
Auto's en Motoren

Wat zijn de voordelen van een automaatbak spoelen?

Het spoelen van een automaatbak is een uitstekend onderhoudsproces, waarbij alle olie in een automaat wordt vervangen door verse olie met een reinigingsmiddel die al het vuil en slib uit uw automaat spoelt. Hierdoor presteert uw automaat beter en gaat deze ook nog eens langer mee. Hieronder kunt u alle voordelen lezen van het spoelen van een automaatbak. Je kunt een automaat laten spoelen bij Flushed!

Minder slijtage

Olie raakt tijdens het rijden oud en vervuild, hierdoor verandert de viscositeit van de olie en de opname van vocht. Daar komt bij dat de automaat slijt tijdens het rijden, waardoor er allerlei kleine deeltjes ijzer in de automaatbak gaan zwerven. Door een spoeling van de automaat wordt al het vuil en alle deeltjes ijzer verwijderd en wordt de oude olie vervangen door nieuwe verse olie. Hierdoor neemt de slijtage sterk af.

Betere prestaties

De nieuwe verse olie binnen de automaat brengt enorm veel voordelen met zich mee. De nieuwe olie zorgt ervoor dat de automaat niet overmatig slipt, hierdoor ontstaat minder warmteontwikkeling binnen de automaat. Dit zorgt vervolgens voor beter schakelgedrag en een stuk lager brandstofverbruik. Het spoelen van de automaatbak brengt u het dichtst bij een automaat die functioneert als fabrieksnieuw.

Efficiëntie

Het spoelen van de automaatbak is de beste optie als het gaat om efficiëntie. Een spoeling duurt 30 tot 90 minuten en daarmee wordt 95% van de oude vervuilde olie vervangen door nieuwe verse olie. De gehele automaatbak inclusief, koeler, leidingen, warmtewisselaar en koppelomvormer worden gereinigd. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke wijze, waardoor er geen olie verloren gaat. De professionele werkwijze zorgt ervoor dat de automaatbak op een correcte wijze wordt gespoeld.

Verklein uw risico

Een automaat een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het de risico op klachten drastisch verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Dit zijn behoorlijke prijzen en voor de fractie van deze prijs kunt u het risico hierop drastisch verminderen. Een spoeling kost namelijk gemiddeld € 275,- incl. BTW. Van: Flushed.nl

Professioneel

Het spoelen van de automaat wordt gedaan door gespecialiseerde vakmensen die alles weten van uw automaat. Hierdoor krijgt u het beste resultaat zonder kans op complicaties. Professionele spoelapparatuur zijn geoptimaliseerd voor het spoelen en de nieuwe verse olie is van hoge kwaliteit. Kortom, het spoelen van de automaatbak neemt brengt veel voordelen met zich mee en geeft het allerbeste resultaat!