Column web
Image default
Woningen

Zo voorkomt u een blikseminslag in uw huis!

Bliksem en onweer zijn verschijnselen waar veel mensen bang voor zijn. Niet alleen is het eng voor de mensen! Het kan ook erg gevaarlijk zijn! Er kan bijvoorbeeld een brand ontstaat als de bliksem ergens op inslaat. Volg deze adviezen en tips van ervaren elektriciens op om zulke gevaarlijke situaties te voorkomen! 

Haal al uw elektrische apparatuur uit het stopcontact!

Bij een blikseminslag in huis kan er zeer veel stroom vrij vrijkomen dat al uw elektrische apparaten die in het stopcontact zitten kan kapot maken! Volgens elektriciens is het daarom is het zeer belangrijk dat u al uw elektrische apparaten uit het stopcontact haalt! 

Niet telefoneren tijdens een blikseminslag! 

Het is heel voor de hand liggend om gelijk iemand te bellen als er iets is mis is! Maar wist u dat u uzelf in gevaar brengt als u met een vaste lijn iemand gaat bellen! Een vaste lijn is verbonden met het stroomnet. U zou dan een stroomschok kunnen krijgen! 

  1. Gebruik uw wasdroger minder en hang uw kleding op aan de waslijn!

Uw wasdroger verbruikt ook veel energie. Vooral in de zomer of lente kunt u het beste uw waslijn gebruiken. 

  1. Was uw kleding op lage temperaturen!

De wasmachine hoeft veel minder energie te verbruiken als het op lagere temperaturen gebruikt wordt! Daarom kunt u uw kleding gewoon op 30 graden wassen. Of gebruik uw eco-stand! Veel energie A-label wasmachines hebben dit! 

  1. Haal opladers uit het stopcontact!

Vergeet nooit uw opladers uit het stopcontact te halen! Dit verbruikt veel energie. Als uw telefoon bijvoorbeeld al vol is opgeladen, aan de oplader neemt het nog steeds evenveel energie op! Dit is zeer schadelijk voor de batterij van uw telefoon.

  1. Gebruik een stekkerblok met schakelaar.

Een stekkerblok met schakelaar zorgt ervoor dat u uw stroom kan besparen! Zo heb je geen elektricien meer nodig. 

 

Gerelateerde artikelen

Bij deze specialist kunt u een mantelzorgwoning op maat kopen

Dit is waar Elektricien Amsterdam je allemaal mee kan helpen

De liefhebber van een klassiek interieur kan bij deze specialist terecht