Column web
Image default
Woningen

3 ideeën voor een kleine slaapkamer

Hoe richt je een kleine slaapkamer nou mooi in? Het is een lastige vraag en er zijn verschillende antwoorden voor want iedereen heeft een eigen smaak, dit is maar goed ook want anders zouden alle slaapkamers er hetzelfde uitzien. Door de juiste spullen te gebruiken en de ruimte goed te benutten kan je een kleine kamer mooi inrichten. Denk hierbij ook bij alles na wat je wel en niet nodig hebt in je slaapkamer, dit bespaart weer ruimte.

Het bed

Er zijn bedden waar een kast onder zit, deze zijn perfect om ruimte te benutten. Nu kun je de ruimte onder je bed dus ook gebruiken om dingen op de bergen. Deze bedden zijn vaak iets hoger en kunnen er heel modern en strak uitzien. Het is ook een mogelijk om met je bed echt de hoogte in te gaan, denk hierbij aan een hoogslaper. Hierdoor kun je onder je bed bijvoorbeeld je bureau kwijt en bespaar je al erg veel ruimte. Hierdoor gaat je kamer ook een stuk groter lijken.

De kleur

De kleur die je gebruikt voor je kamer heeft invloed op hoe groot de kamer oogt, lichte kleuren laten ruimtes groter lijken, bij donkere kleuren is dit het tegenovergestelde, door donkere kleuren lijken ruimtes kleiner. Door de kleuren wit, beige of lichtgrijs te gebruiken lijkt het alsof je kamer een stuk groter is. Omdat je kamer groter lijkt geeft het meer rust en is het minder chaotisch. Naast dat de lichte kleuren erg strak zijn hebben ze dus ook een extra functie om de kamer groter te laten lijken.

Gebruik spiegels

Spiegels weerkaatsen natuurlijk het beeld wat erin komt, zo weerkaatst het dus ook je kamer. Door spiegels op te hangen in je kamer kan je kamer wel 2 keer zo groot gaan lijken.