Column web
Image default
Internet marketing

5 nuttige ideeën van goed tot geweldig door Jim Collins

marketing books for beginners

In zijn veelgeprezen boek From Good to Great. Waarom sommige bedrijven doorbreken en andere niet … ”Jim Collins trekt op basis van zijn jarenlange onderzoek veel paradoxale conclusies over wat grote bedrijven onderscheidt van middelmatige.

De mythe van de charismatische leider

Onderzoekers waren verrast toen ze zich realiseerden wat voor soort leiderschap nodig is om verandering teweeg te brengen. In tegenstelling tot bekende bedrijfsleiders, die over het algemeen sterke karakters hebben en nooit de pagina’s van tijdschriften en kranten verlaten, lijken leidinggevenden die erin zijn geslaagd hun ondernemingen te transformeren en van goed naar groots te gaan, van Mars te zijn overgevlogen. Jim Collins noemt ze “Level Five” -leiders: ze zijn kalm, discreet, gereserveerd en zelfs verlegen. Leiders van niveau 5 presenteren een ongebruikelijke combinatie van nederigheid en professionele wil. Dit beeld van een leider is in strijd met de conventionele wijsheid dat we ‘redders’, erkende leiders met een hoog zelfbeeld, hard nodig hebben om verandering in ondernemingen te stimuleren.

In 10 van de 11 grote bedrijven werden managers aangesteld vanuit hun eigen medewerkers, en in vergelijkingsbedrijven die niet dezelfde hoge prestaties haalden, werden topmanagers van buiten zes keer vaker aangeworven.

Op zoek naar excellente medewerkers die geen motivatie nodig hebben

Degenen die geweldige bedrijven hebben gecreëerd, begrijpen dat de belangrijkste groeiversneller niet de markt is, niet de technologie, niet de concurrentie, niet de producten. De factor die belangrijker is dan alle andere, is het vermogen om de juiste mensen voor het bedrijf te vinden en te behouden. Geen enkel bedrijf kan zijn omzet sneller laten groeien dan het vermogen om de mensen aan te nemen die het nodig heeft, groeit.

Een van de belangrijkste principes van het werken met uitstekende medewerkers is om zich niet in hun werk te mengen. De beste mensen moeten werken in de gebieden waar het bedrijf de meeste vooruitzichten heeft, niet de grootste uitdagingen.

De belangrijkste manier om mensen te helpen die uitzonderlijke resultaten behalen, is hen niet op te zadelen met mensen die dat niet kunnen. Geweldige bedrijfssystemen zijn niet ontworpen om luie werknemers om te zetten in hardwerkende werknemers, maar om een ​​omgeving te creëren waarin werknemers gedijen en degenen die lui zijn, stoppen met lui zijn of het bedrijf verlaten.

Vliegwiel principe

Grote bedrijven zijn revolutionair aan het veranderen, maar niet revolutionair. Grote bedrijven hebben in het begin geen gigantische doelen. Integendeel, ze beginnen gewoon aan het vliegwiel te draaien, en nadat ze de situatie hebben begrepen, gaan ze stap voor stap, beurt voor beurt over tot actie. Degenen die revolutionaire transformaties, grootschalige herstructureringen en transformatieprogramma’s beginnen, zullen zeker geen uitstekende resultaten kunnen behalen. Wat de uiteindelijke doelen ook zijn, de overgang van goed naar groot is niet in één klap te realiseren. Integendeel, het proces lijkt op de rotatie van een gigantisch, zwaar vliegwiel: in één richting, langzaam versnellend, bereikt het uiteindelijk het punt waarop het opgebouwde potentieel voor u begint te werken, en het bedrijf gaat een periode van snelle groei in.

Het grootste probleem is niet het vinden van kansen, maar het kiezen van kansen

De lijst met dingen die je moet stoppen is belangrijker dan de lijst met dingen die je moet doen. De bedrijven die uitstekende resultaten behaalden, concentreerden zich in principe niet op wat ze moesten doen om groots te worden, ze concentreerden zich op wat ze niet moesten doen en wat ze onmiddellijk moesten stoppen.

Technologie is een versneller, geen oorzaak van groei of achteruitgang van bedrijven

Het onderzoek van Jim Collins ondersteunde niet de hypothese dat technologische vooruitgang de hoofdoorzaak was van de teloorgang van eens grote bedrijven. De belangrijkste oorzaak van achteruitgang was slecht leiderschap, niet slechte technologie. Technologie kan het transformatieproces versnellen, maar kan geen verandering stimuleren. Uit het onderzoek bleek ook dat grote bedrijven geen bijzonder bloeiende bedrijfstakken vertegenwoordigden. Bovendien opereerden sommige in achtergestelde sectoren van de economie. Buitengewoon succes is geen kansspel, maar, zoals later bleek, een volledig bewuste keuze.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

marketing hub instagram

https://marketingbook.shop/