Column web
Image default
Computers / Internet / Searching

Het mediterrane dieet

Het mediterrane dieet

 

Wil je afvallen of gewoon gezonder gaan eten, maar vind je het moeilijk om gezonde recepten te vinden die ook nog eens lekker zijn? Dan ben je niet de enige. Veel mensen die willen afvallen hebben hetzelfde probleem. Je wil van je ongezonde gewoontes af en gezonder gaan eten. Met alleen de juiste mentaliteit ga je echter niet gezonder eten en zo maar afvallen. Het is zwaar en er kan heel wat werk in zitten. Gelukkig bestaat het mediterrane dieet.

Het mediterrane dieet is gebaseerd op de eet gewoontes van de landen rond de Middellandse Zee. Landen zoals Griekenland, Spanje, Italië en zo nog een paar anderen. Het zijn vaak eenvoudige maaltijden die vol zitten met groenten en fruit, noten en zaden, vis, kip en volkoren producten. Zeker voor mensen met diabetes lijkt dit dieet erg te helpen. Het houd je bloedsuiker stabieler en kan zelfs beschermen tegen hart- en vaatziekten!

Dit dieet is dus uiterst gezond en is erg geschikt voor mensen die willen afvallen of gezonder willen gaan eten. De plantaardige producten zijn vooral gezond. Het fruit en de groenten bevatten antioxidanten. Antioxidanten kunnen gevaarlijke moleculen onschadelijk maken en gaan veroudering van het lichaam tegen.   Noten helpen ook goed, ook al zitten deze vol met vet. Het vet in de noten is onverzadigd en is dus gezond. Er zitten wel veel calorieën in, dus is het advies om niet meer dan een handje per dag te eten.

Bij dit dieet ga je niet ontzettend veel afvallen, want een echt dieet is het niet. Het is meer een gezonde levensstijl die bepaalde ziektes kan voorkomen. Wel voel je je sneller verzadigd bij het dieet en hierdoor ga je minder snel snacken, waardoor afvallen weer makkelijker wordt.

Mediterrane dieet recepten zijn niet moeilijk te vinden of te koken, dus kies een lekkere uit en geniet!

https://verdify.nl/