Column web
Image default
Aanbiedingen

Batterijen die je zelf kunt vervangen

Batterijen gaan meestal minder lang mee dan het apparaat waar het in zit. Denk bijvoorbeeld aan een auto. Een auto kan wel 30 jaar mee gaan, terwijl de accu elke drie tot zes jaar vervangen moet worden om opstartproblemen in de winter te voorkomen. Zeker wanneer je veel korte ritjes rijdt, gaat de accu er snel op achteruit. 

Je hoeft echter niet meteen een nieuw apparaat aan te schaffen. Je kunt in veel gevallen zelf de batterij vervangen. Het enige wat je nodig hebt, zijn een aantal gereedschappen, een nieuwe accu en misschien een handige video of handleiding wanneer je de accu voor het eerst vervangt. Dit zijn een aantal voorbeelden van accu’s die je zelf kunt vervangen.

Auto

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd om een accu te vervangen, maar de meeste auto’s hebben een accu die gemakkelijk te vervangen is. Zorg ervoor dat de auto geheel uitgeschakeld is. Heb je een boordcomputer? Dan is het slim om de energiebehoefte tijdelijk om te leiden zodat al je instelling blijven bestaan. Hoe je precies de accu uit de auto haalt, verschilt per auto. Let altijd goed op hoe je hem er uit haalt, zo moet de nieuwe accu namelijk weer teruggeplaatst worden.

Laptop

De meeste laptops kun je de batterij zelf vervangen. Wanneer je de juiste batterij in huis hebt, kun je je laptop uitzetten en hem met de onderkant naar boven leggen. Met een kleine schroevendraaier haal je de onderkant open. In de meeste gevallen zie je meteen waar de batterij zit. Zorg ervoor dat je alle kabels voorzichtig losmaakt terwijl je de rest van de inhoud zo min mogelijk aanraakt. Plaats daarna de nieuwe batterij terug op dezelfde manier als hoe je de oude eruit gehaald hebt.

Scooter

Een nieuwe batterij in een scooter is relatief eenvoudig. Zodra je de juiste accu in huis hebt en je hebt uitgezocht waar de accu van jouw scooter zit, kun je de scooter openen. Zorg dat hij helemaal uit staat voordat je begint. Let ook hier goed op hoe de accu uit de scooter komt om de nieuwe accu gemakkelijk op dezelfde manier terug te plaatsen.

Nieuwe accu nodig?

Voor accu’s voor de bovenstaande producten en meer kun je terecht op de webshop van Rebatt. Naast accu’s voor scooters, laptops en auto’s vind je hier ook accu’s voor bijvoorbeeld fietsen, elektrische stapjes, grasmaaiers, golftrolleys en nog veel meer.

https://www.rebatt.nl/