Column web
Image default
Eten en drinken

Manuka honing helpt om je gezondheid te verbeteren

Manuka honing heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij wondgenezing, spijsverteringsproblemen en slaapkwaliteit. Manuka honing is rijk aan waterstofperoxide (H2O2), waardoor het zijn kenmerkende smaak en kleur krijgt. Het waterstofperoxidegehalte van manukahoning kan variëren van 0,5 tot 9 procent. Van alle soorten manuka is aangetoond dat ze antibacteriële activiteit hebben in ten minste één onderzoek naar door voedsel overgedragen pathogenen zoals E. coli. Naast het vermogen om schadelijke bacteriën te doden, heeft manuka ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen zwelling veroorzaakt door verwonding of infectie te verminderen. Dit is logisch, aangezien honing in de oudheid al lang werd gebruikt als een antiseptische behandeling voor wonden.

Boost je immuniteit

Manuka honing is een geweldige bron van antioxidanten. Antioxidanten helpen voorkomen dat vrije radicalen cellen beschadigen, wat tot ziekte kan leiden. Manuka honing is ook een goede bron van vitamine C, die niet alleen helpt bij het voorkomen van ziekten zoals kanker en hartproblemen, maar ook helpt het immuunsysteem te versterken. Manuka honing kan worden gebruikt als onderdeel van een algemeen plan voor gezondheidsonderhoud of ziektepreventie.

Hydrateer de huid

Manuka honing is een natuurlijke bron van antioxidanten en enzymen die de droge huid kunnen helpen hydrateren. Als je droge ellebogen, knieën of lippen hebt en op zoek bent naar een alternatief voor lotions en balsems, probeer dan Manuka honing rechtstreeks op deze gebieden aan te brengen. Het is ook geweldig voor een droge hoofdhuid en haar, vooral als je last hebt van roos of psoriasis. Als je Manuka honing op het gezicht gebruikt, zorg er dan voor dat je het niet te lang laat zitten, omdat het een reactie kan veroorzaken die lijkt op zonnebrand.

Behandel koortsblaasjes

Als je vatbaar bent voor koortslippen, kun je proberen Manuka honing als behandeling te gebruiken. Manuka honing versnelt het genezingsproces door roodheid en zwelling te verminderen. Het kan ook helpen voorkomen dat de koortslip zich in de eerste plaats vormt. Als je al een koortslip hebt, kan het toevoegen van een beetje Manuka honing aan je lip pijn en zwelling helpen verminderen. De honing werkt ook als een antibacterieel middel en helpt voorkomen dat de koortslip zich verspreidt.

Problemen met de spijsvertering verlichten

Als je last hebt van spijsverteringsproblemen, zoals indigestie, een opgeblazen gevoel of constipatie, kan Manuka honing helpen. Het heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingen in de darm verminderen om de symptomen van het prikkelbare darm syndroom te verlichten. Als je last hebt van diarree of zweren, zal Manuka honing je maagwand helpen kalmeren en ontstekingen verminderen.