Column web
Image default
Aanbiedingen

Dé beste keukenkraan koop je zo

Draaiknoppen of ééngreepsbediening

Nostalgische kranen hebben vaak 2 draaiknoppen om het water te mengen. Het andere type kraan is de ééngreepsbediende kraan. Dit type heeft één hendel waarmee je zowel de kracht van de straal als de temperatuur van het water kan regelen. Je hebt dan maar één hand nodig. Nauwkeurig afstellen is soms wat lastiger.

Hoge of lage uitloop

De uitloop is het deel waar het water uitkomt. Kranen vind je met hoge en met lage uitloop. Waar je rekening mee moet houden, is de hoogte van bijvoorbeeld pannen of flessen die je in de keuken wilt vullen. Met een diepe spoelbak kan een lage uitloop voldoende zijn terwijl je bij een ondiepe bak misschien beter een hoge uitloop kunt kiezen.

Keukenkraan

Keukenkranen van €20 tot ruim over de €1000

Heb je een nieuwe keuken? Of wil je gewoon je oude keukenkraan vervangen? Wat je reden ook is, een nieuwe keukenkraan kopen is niet zo eenvoudig als je denkt. Een keukenkraan kun je kopen van zo’n €20 tot ruim over de €1000. Om je te helpen een goede keuze te maken, staan hieronder een paar onderscheidende eigenschappen. Met die informatie kun je beter bepalen welk type kraan het best bij je past.

Wandmodel

Als je nu een wandmodel kraan hebt, is de keus gemakkelijk. Wandmodellen zijn niet zo populair meer en daardoor zijn er minder modellen beschikbaar. Toch heeft een vervangend wandmodel enkele voordelen. Je hoeft geen leidingen te verleggen en je houdt meer ruimte op je aanrecht of spoelbak over.

Overige eigenschappen

Afsluitend nog een aantal andere eigenschappen die je in overweging kunt nemen:

  • waterbesparend
  • type straalkop (perlator of mousseur)
  • uittrekbare- of veeruitloop
  • gemaakt van rvs, messing of chroom
  • combinaties van lage- en hogeuitloop met douchekopbediening
  • kleur van de kraan
  • kokendwaterkraan
  • handsfree uitvoering

Met behulp van deze informatie kun je nu hopelijk de geschikte keukenkraan kopen.