Column web
Image default
Woning en Tuin

Ontdek wat een gamestoel jou te bieden heeft

Als echte liefhebber spendeer je vaak vele uren per dag aan je favoriete games. Afhankelijk van je console zit je hierbij lang achter elkaar in dezelfde houding op bijvoorbeeld de bank of een (bureau) stoel. Onderuitgezakt en in de verkeerde houding. Waarschijnlijk heb je hierdoor al wel eens rugpijn gehad en zodoende nagedacht om een gamestoel aan te schaffen. Wij geven je 5 goede redenen om nú de overstap van de bank naar een heerlijke gamestoel te maken. 

1. Comfort 
Wanneer je flink wat uren in dezelfde houding doorbrengt, is het enorm belangrijk dat je lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Hoe oubollig het ook klinkt: een verkeerde houding kan op de langere termijn voor serieuze klachten zorgen. Je lichaam zal je eeuwig dankbaar zijn met een goede gamestoel, die ondersteuning biedt voor je rug en schouders.

2. Een gaaf design 
Bekijk een willekeurige gameplay video op YouTube en je ziet vrijwel iedereen pronken met hun gamestoel. Laten we eerlijk zijn: dat wil jij toch ook? Een vette stoel in felle kleuren ziet er natuurlijk veel leuker uit dan een saaie zwarte bureaustoel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop: knalgroen, met het logo van je favoriete voetbalclub, in regenboogkleuren of zelfs custom made. Precies zoals jij het wil. 

3. Praktisch 
Waarschijnlijk is het praktische aspect het laatste waar je aan denkt bij een gamestoel. Tóch beschikken enkele gamestoelen wel over functionele eigenschappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van inklapbare of inschuifbare gamestoelen? Zeker wanneer je klein woont bespaar je hiermee een hoop ruimte!

4. De vele extra’s 
Een goede gamestoel biedt niet alleen een prettige zitting, maar ook gemak voor je hele lichaam. Wat dacht je van een stoel waarbij je de armleuningen omhoog, omhoog en opzij kan bewegen, of een kussen voor je nek die zich helemaal naar jouw houding vormt? Tel hierbij op dat de gamestoel kan draaien, kantelen en zelfs bijna helemaal horizontaal gelegd kan worden. Super chill! 

5. De vele coole extra’s
Een gamestoel kan enorm bijdragen aan de beleving van je game. De meest luxe uitvoeringen bieden bijvoorbeeld ingebouwde speaker of zelfs trillingen wanneer er in de game iets staat te gebeuren. En, wat dacht je van een bekerhouder voor je blikje drinken, of de mogelijkheid om de stoel te verbinden met bijvoorbeeld een racestuur? De droom van iedere gamer!

Het is vaak een behoorlijke uitgave, maar absoluut de moeite waard. Investeer je in een gamestoel, dan investeer je in jezelf en in gamebeleving. Money well spent!