Column web
Image default
Horeca

De horeca barbecue: een heuse trend

 

De culinaire barbecue is een echte trend. Waar vroeger een hamburger of een worst op de barbecue ging, worden er nu hele maaltijden op bereid. Dit is niet alleen een trend die je ziet in de Nederlandse huishoudens thuis, maar ook in de horeca. Barbecueën op houtskool blijft populair, maar ook barbecueën op gas of elektrisch is steeds meer in opkomst. Wil je jouw klanten bij jou in de zaak of op een evenement ook verwennen met een overheerlijke barbecue, schaf dan een goede horeca barbecue aan.

 

Soorten horeca barbecues

 

Barbecueën in de horeca is in alle seizoenen mogelijk. In de winter doe je dat binnen en in de zomer doe je dat buiten op het terras terwijl je klanten toekijken hoe de kok hun maaltijd bereidt. Barbecue je op houtskool, dan krijgen de gerechten bovendien die kenmerkende rokerige smaak. Er zijn zowel grote als kleine horeca barbecues, net wat je nodig hebt. Bij barbecueën denk je vaak aan de houtskool barbecue, maar tegenwoordig wordt er steeds meer op gas gebarbecued. Wil je gemak, kies dan een gasbarbecue en wil je de barbecue goed kunnen verhitten, ga dan voor een houtskool barbecue. Aan de smaak zal bij het grillen van een stukje vlees niet te merken zijn of deze is bereid op gas of houtskool. De kolenbarbecue is meer gericht op het roken van vlees in tegenstelling tot de gasbarbecue.

 

Meer dan alleen een horeca barbecue

 

Kies je voor een gasbarbecue, schaf dan voor het roken van vlees als aanvulling een rookoven aan. Zo’n rookkast geeft die typische rokerige smaak aan gerechten. Niet alleen vis, vlees en gevogelte bereid je in een rookoven, maar ook aardappels en groente. Een elektrische rookoven plaats je eenvoudig in je keuken. Met een pizza houtoven bak je de heerlijkste pizza’s. Overigens zijn er ook gas pizzaovens verkrijgbaar. Kies je voor een barbecue, denk dan ook meteen aan de accessoires die je nodig hebt. Zo komen je klanten vanzelf op de heerlijke barbecuegeuren in je zaak af.