Column web
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van GPS tracking

Met een GPS-tracker heb je vierentwintig uur per dag real-time inzicht in de status en locatie van jouw wagenpark. Maar wat zijn de overige voordelen? Dit leg ik je hieronder uit. Maar eerst vertel ik je kort wat een GPS-tracker is.

Track en Trace ofwel volgen en traceren

Het global positioning system is een netwerk van satellieten die rondom de aarde draaien om posities op aarde te bepalen. En de bruikbaarheid is eindeloos: navigatiesystemen, sports apps en locatievoorzieningen op social media maken allemaal gebruik van GPS. Je raad het al, ook de GPS-tracker maakt gebruik van dit netwerk. Een GPS-tracker is eigenlijk niets anders dan een apparaat dat signalen ontvangt van het global positioning system. Het maakt dus gebruik het GPS/GSM/GPRS-netwerk om de locatie van het volgsysteem te bepalen en bekend te maken. Hierdoor worden gps-trackers vaak ingezet om diefstal van goederen en voertuigen te voorkomen. De trackers zijn namelijk gemakkelijk in te bouwen of te bevestigen. Daarnaast is het ook ideaal te gebruiken voor personen. Met een GPS-tracker kun je dus ‘dingen’ volgen en traceren.

Maar hoe werkt zo’n tracker nu precies?

Een GPS-tracker bestaat uit drie onderdelen om een locatie te bepalen.

  1. De tracker bepaalt met zijn GPS-chip de locatie.
  2. De tracker verstuurt door middel van mobiel 2G internet de locatie naar de server.
  3. De software laat de locatie zien op jouw computer of smartphone.

Een tracker speciaal voor voertuigen

Met een GPS-tracker speciaal voor voertuigen heb je snel en duidelijk overzicht over wat er allemaal rondgaat in jouw wagenpark zonder dat je hier veel stappen voor hoeft te ondernemen. Zo volg eenvoudig jouw voertuigen, bestuurders, gereden routes, bezochte locaties, gereden afstanden en tijdsbesteding.

Door jouw wagenpark realtime te volgen, kun je processen optimaliseren, verdachte activiteiten detecteren en nuttige informatie over jouw voertuigen en bestuurders verzamelen. Enkele voordelen die kunnen worden opgenoemd als je een GPS-tracker aanschaft.

De voordelen op een rijtje

locatie bepaling

Nooit meer een voertuig kwijt. Je weet precies waar alle voertuigen zijn, hierdoor kun je gerichte informatie doorspelen naar bijvoorbeeld je klant. Ook kun je jouw voertuig opsporen bij diefstal.

Route historie

Naast live tracering, is er ook een mogelijkheid voor registratie van belangrijke ritkenmerken. Gereden routes worden opgeslagen, denk aan de datum van de gemaakte rit, het aantal gereden kilometers, de gereden route, de start- en eindstand van de kilometerteller en het adres van de vertrek- en aankomstlocatie. De opties zijn vrijwel onbegrensd. Zo weet je precies waar en wanneer het voertuig ergens is geweest.

Plug & Play

Bij een GPS-tracker voor jouw auto denk je wellicht aan een geavanceerd systeem met een complexe installatieprocedure. In de praktijk is dat allesbehalve het geval. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. Het is enkel een kwestie van Plug & Play.

Navigatie

Je hebt altijd de live-verkeersinformatie bij de hand en navigeert eenvoudig naar de gewenste bestemming.

Kosten besparend

Zowel op gebied als administratie als op gebied van brandstof- en onderhoud. Wanneer je precies weet wat er met je voertuigen gebeurt kun je gericht sturen en gedrag coachen. Een GPS-tracker in het voertuig maakt het namelijk mogelijk om rijgedrag nauwkeurig te monitoren en managen. Dat kan handig zijn bij een privérit, maar met name op zakelijk vlak zijn de mogelijke toepassingen groot.

Naast deze bovenstaande punten zijn er nog veel meer voordelen om als ondernemer of wagenparkbeheerder inzicht te krijgen wat er in uw wagenpark gebeurt. Een GPS-tracker biedt daarom de oplossing om vele lasten te verlichten.

https://yeshugo.com/

Gerelateerde artikelen

Laat de reparatie van jouw telefoon binnen 30 minuten opknappen

Kentico CMS is een ideaal contentmanagementsysteem

Netwerkbeheer uitbesteden betekent tijd besparen