Column web
Image default
Aanbiedingen

Deze vragen over kunstplanten moet je weten!

Deze vragen over kunstplanten moet je weten!

Heb jij kunstplanten al eens goed vergeleken met echte planten? Tegenwoordig zijn er vrijwel geen verschillen meer aan te merken tussen de twee varianten. Dit geeft een hoop mensen de kans om eens te ervaren wat de voordelen zijn van kunstplanten, want die zijn er zeker. In deze blog behandelen we een aantal vragen die helpen bij het achterhalen van de mogelijkheden en eigenschappen van kunstplanten. Na het lezen van deze blog weet je hoe sterk en natuurlijk deze kunstplanten zijn!

Waar zijn kunstplanten van gemaakt?

Kunstplanten worden tegenwoordig gemaakt van echt hout, in combinatie met kunststof. Het hout vormt zo de stam en takken van de kunstplant en de bladeren worden gemaakt van kunststof. De kunststof bladeren kunnen tegenwoordig moeilijk onderscheiden worden van echte bladeren. Doordat een kunstplant uiteraard niet groeit, hoef je het dus verder niet te snoeien en wordt het ook niet kaal in de winter. In de koude maanden ben je dus ook voorzien van veel groen! 

Moet ik kunstplanten onderhouden?

Je hoeft een kunstplant vrijwel niet te onderhouden. Waar een echte plant last kan krijgen van parasieten en bladluizen, heeft een kunstplant hier geen last van. Dankzij de kwaliteit hoef je de kunstplant op geen enkele manier te onderhouden of te verschonen. Enkel in het geval van zand- of moddersporen, adviseren wij je om de plant goed af te nemen. 

Waar kan ik kunstplanten plaatsen?

Je kan kunstplanten vrijwel overal in jouw tuin plaatsen. Kunstplanten zijn namelijk beschermd tegen zonlicht, waardoor het niet kan verkleuren. Daarnaast kan een kunstplant niet kaal worden in schaduwrijke hoekjes. Je kan het dus op iedere mogelijke plek in jouw tuin plaatsen. Op deze manier houd je dus geen kale plekken meer in jouw tuin over, waar gras, planten en bloemen niet kunnen groeien. 

Wat voor kunstplanten zijn er?

Vrijwel elke plant die je kent wordt tegenwoordig ook geproduceerd als kunstplant. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een oosterse kunst bamboe, maar ook bijvoorbeeld voor een traditionele kunst buxus van Leopoldflora. Daarnaast kan je kiezen voor subtiele kamerplanten, maar ook voor kunstbomen. 

Meer weten?

Heb jij nog steeds vragen over de eigenschappen en mogelijkheden van kunstplanten? Wij adviseren je dan om een specialist te benaderen. Er zijn online talloze specialisten op het gebied van kunstplanten, zoals Leopoldflora. Zij kunnen je vertellen wat er specifiek mogelijk is per kunstplant. Daarnaast kunnen ze je ook voorzien van andere service!

 

https://www.leopoldflora.com/nl/kunst-buxus/