Column web
Image default
Bedrijven

Een beukenhaag kopen, waar moet je op letten?

Je hebt ze vast wel eens in tuinen zien staan: mooie volle beukenhagen die een tuin of erf perfect omlijsten. Of een decoratieve beukenhaag die de tuin meteen een groene boost geeft! Vind jij deze hagen ook zo mooi en wil je er zelf ook graag een kopen om in je tuin te planten, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf.

Kies je een groene of rode beukenhaag?

Er zijn twee soorten beukenhagen: de groene beuk, ook wel de Fagus sylvatica genoemd en de rode beuk: Fagus sylvatica Atropunicea. Hoewel de beuken vrijwel identieke eigenschappen hebben, zitten er wel verschillen in het uiterlijk. De rode beuk heeft roodpaars gekleurde bladeren waardoor deze een warme uitstraling heeft. De groene beuk heeft, zoals de naam al doet vermoeden, groene bladeren en heeft een frisse uitstraling. Beiden beukenhagen zijn bladhoudend in de winter, wat wil zeggen dat ze hun bladeren behouden tijdens de koude maanden van het jaar. De bladeren verkleuren wel naar bruin, maar je blijft dus wel je privacy behouden doordat de bladeren aan de hagen blijven zitten. Een beukenhaag van Beukplanten.nl is duurzaam en heeft een lange levensduur waardoor je nog vele jaren plezier hebt van jouw beukenhaag.

Houd rekening met de hoogte en het snoeien

Koop je een beukenhaag, dan is het belangrijk om te weten dat je deze twee keer per jaar moet snoeien. Dit doe je door middel van een gewone heggenschaar of een elektrische heggenschaar. Het is daarnaast ook aan te raden om de beukenhaag een keer per jaar te bemesten, om ervoor te zorgen dat de grond voldoende voedingsstoffen heeft voor een goede groei van de haag. Wil je jouw haag laag houden, dan is het relatief eenvoudig snoeien. Wil je een haag hoog laten groeien, dan is het belangrijk dat de de haag recht snoeit, en eventueel zelf licht hellend naar boven, zodat de onderkant ook voldoende zonlicht krijgt na het snoeien.

Zorg voor voldoende irrigatie

In landen zoals Nederland, waar regelmatig neerslag valt, heb je meestal wel voldoende watertoevoer voor jouw heggen.Toch is het ook aan te raden om zelf door middel van druppelslangen ervoor te zorgen dat jouw heg voldoende water krijgt. Voldoende irrigatie is dan ook een must voor een volle heg! Het is aan te raden om niet in de volle zon, midden op de dag je planten te bewateren maar in de avonduren, omdat dit beter is voor de planten. Je kunt jouw planten ook ‘s ochtends vroeg of aan het einde van de middag bewateren, zodat jouw planten het vocht goed op kunnen nemen.