Column web
Image default
Bedrijven

Hoe zijn de huizenregels in Spanje?

Er zijn verschillende zaken waar je aan moet denken als je een huis wilt kopen in Spanje. Voordat je dit allemaal gaat regelen is het handig om na te denken in welk gebied van Spanje je een huis wilt kopen. Het land is enorm groot met vele Costa’s en andere gebieden waar je een keuze uit kan maken. Hoeveel geld je kan en wil uitgeven aan een (tweede) huis is handig om te weten voordat jouw zoektocht begint. Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan als je een huis niet kan betalen. Kies een goede makelaar uit, bijvoorbeeld bij Villa Nova, die je helpt tijdens het hele proces.

Verifiëren van documenten

Om in Spanje een huis te kunnen kopen is het belangrijk dat je beschikt over een identiteitskaart. Je kan andere documenten verifiëren door middel van de gegevens op jouw identiteitskaart en ook heb je het nodig om bij de Spaanse overheid documenten aan te kunnen vragen. Een Spaanse verblijfsvergunning, de NIE kaart, heb je nodig om financiële transacties te kunnen verrichten. Zorg er ook voor dat je beschikt over een Spaanse bankrekening. Op deze manier kunnen mensen zien waar het geld vandaan komt en tevens is het nodig als je een hypotheek wilt afsluiten in Spanje.

Betalingsbewijzen

Naast bovenstaande documenten heb je de Nota Simple nodig: een document waarin staat beschreven om welke onroerende goederen het gaat en of er nog schulden zijn verbonden aan het huis. Bij het ondertekenen van het koopcontract moet de verkopende partij betalingsbewijzen van belastingen kunnen tonen. In Spanje worden bepaalde belastingen namelijk aan het huis gekoppeld. Zo weet je als koper zeker dat je niet schulden van het huis op je neemt.

Begeleiding in jouw zoektocht

Wil jij een huis kopen in Marbella bij Villa Nova Spanje? Neem dan nu contact op met Villa Nova en wordt begeleid in jouw zoektocht naar een (vakantie)huis in Spanje. Door de kennis van de actuele markt in Spanje kan je het zoekwerk uit handen geven. Samen doe je de bezichtigingen en de onderhandelingen worden door Villa Nova gedaan. Je kan er terecht voor al jouw vragen die komen kijken bij het aankopen van een woning in het buitenland.