Column web
Image default
Sport

Ontdek de kracht van Cupping-Massage

Cupping-massage is een oude massagevorm die al eeuwenlang wordt toegepast in verschillende culturen. In Nederland en België komt deze massagevorm nu steeds meer voor. Cupping-massage kan zowel bij massagepraktijken als thuis worden toegepast. Maar wat is cupping-massage precies? Wanneer doe je een cupping-massage en welke effecten heeft het? Welke cups zijn er allemaal? Wij vertellen je er alles over! Liever meteen een afspraak maken voor een Massage Rotterdam? Ga dan naar Yules Masseert!

Hoe werkt het?

Cupping massage heeft een stimulerend effect op je lichaam. Het verhoogt de bloedcirculatie en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Door cupping massage worden pijnlijke spieren ontspannen, neemt het energieniveau toe en wordt het weefsel hersteld. Cupping massage werkt door het plaatsen van meerdere cups van verschillende grootte op specifieke punten van je lichaam. Het gecreëerde vacuüm in combinatie met de warmte van de cup kan een intense maar aangename sensatie geven die zowel fysieke als mentale effecten kan hebben.

Welke cups zijn er?

Er zijn verschillende soorten cups voor gebruik bij cupping-therapie, zoals plastic, glazen, bamboe of siliconen cups. Afhankelijk van het type cup dat wordt gebruikt, kan elke sessie tot 20 minuten duren, inclusief het plaatsen en verwijderen van de cups uit het te behandelen gebied. Na de behandeling kunt u het volgende ervaren: roodheid in het gebied, een tintelend gevoel en lichte blauwe plekken.

Wanneer doe je cupping massage?

Cupping therapie wordt meestal gebruikt bij spierpijn, ontstekingen en om de circulatie te verbeteren. Het kan ook worden gebruikt bij spanningshoofdpijn, rugpijn, gewrichtsstijfheid of andere lichamelijke ongemakken. Naast de fysieke effecten, gebruiken veel mensen cupping als een algemene wellness-oplossing vanwege het vermogen om uw lichaam en geest te ontspannen

Dus, als je op zoek bent naar een effectieve manier om je stressniveau te verlagen en je pijn te verlichten, ontdek dan de kracht van cupping massage! Met de juiste cups en techniek is het eenvoudig om thuis aan de slag te gaan met deze eeuwenoude vorm van massagetherapie.